Anarchistická federace

Solidarity Collectives pomáhají (XIII)

Částečný přehled o anarchistické pomoci na Ukrajině za leden a únor 2024

obr.

Kolektivy solidarity hlásí:

V lednu a únoru jsme aktivně investovali do dronů. Zakoupili jsme jeden bombardovací dron, náhradní díly pro FPV drony (letové ovladače, video vysílače, přijímače signálu, motory, rámy atd.), nářadí a potřeby pro pájení a tři baterie pro drony Autel EVO Max 4T. Díky našim partnerům jsme také dodali dron Mavic 3.

Kromě toho jsme díky společnému úsilí několika organizací dokončili sbírku na 3 EW zařízení, díly pro sestavení EW zařízení a detektory dronů. Už se montují, takže je brzy dodáme našim bojovnicím*íkům.

Těm jsme také pomohli opravit dvě vozidla a poslali jsme jim hydraulický zvedák na auta a multifunkční kompresor. A dobrovolní vojáci, kterým AFU nevyplácí mzdu, od nás obdrželi deset plateb finanční pomoci ve výši 150 eur na osobu.

Jako obvykle pokračujeme v poskytování přístrojů a vojenského vybavení našim kamarádům*kám. Za ony dva měsíce jsme dodali tablet, dva mobilní telefony, dva generátory, digitální mikroskop, tři baterie do vysílaček Motorola, powerbanku a sedm balení běžných baterií. Co se týče vojenského vybavení, poslali jsme reflektorový zaměřovač pro samopal, přilby, tři nosiče plátů, dva taktické vykládací systémy, šest svítilen, batoh pro FPV dron a batoh pro útočné jednotky, taktické brýle s vložkami pro korekci zraku, 34 chemických ohřívačů, čtyři karimatky, čtyři spací pytle, 19 různých vaků, vojenský stan, polní kuchyň atd.

Chladné měsíce si vyžádaly teplé oblečení. Proto jsme dodali zimní bundu, tři páry kalhot, tři vojenské obleky (5, 6 a 7 vrstev), tři páry vojenských bot, sedm párů taktických rukavic, čtyři čepice, tři termosvetry a jednu sadu termoprádla, dva páry nákoleníků, tři nákrčníky, ponožky atd.

Co se týče zdravotnického vybavení, dodali jsme 46 turniketů CAT 7, 85 pohotovostních obvazů, 41 hrudních krytí, 21 hemostatických obvazů, 15 dekompresních jehel, 32 termopřikrývek, osm cricothyrotomických sad, 12 dlah, tři IT clampy, 25 párů lékařských nůžek, 16 chráničů očí, tři IFAKy a spoustu zásob a léků.

Začátkem února navštívil náš tým Charkovskou oblast s nákladem krmiva pro domácí zvířata. Dobrovolnicím*íkům a lidem, kteří se starají o zvířata, jsme doručili přes 200 kg krmiva pro domácí mazlíčky.

A konečně se stále hlouběji noříme do tématu vlastní výroby FPV dronů. Přestože k masové výrobě máme ještě daleko, členové*ky Kolektivů postupně zvládají i tuto oblast. Naše první drony byly úspěšně otestovány a již operují na frontách.

Samozřejmě jsme si museli připomenout datum, které je pro nás všechny důležité, 24. únor – druhé výročí zahájení invaze v plném rozsahu. Snažili jsme se monitorovat všechny demonstrace na podporu Ukrajiny, které organizovaly antiautoritářské skupiny po celém světě, a pokrýt je. Pokusili jsme se také shrnout naši práci za dva roky války v krátkém videu. Podívejte se na něj, pokud jste tak ještě neučinili.

Děkujeme vám, že jste tu s námi ony dva měsíce byli*y. Ne, vlastně ony dva roky. Pracujeme dál.

* * *

Pokud chcete přispět na aktivity Kolektivů solidarity, najdete vše potřebné na odkazu Jak pomoci anarchistkám a anarchistům na Ukrajině a v Rusku.

Související odkazy:
Pomoc bojující Ukrajině neochabuje
Solidarity Collectives pomáhají (XII)
Bez přítomnosti na frontě nemá anarchismus na Ukrajině budoucnost
Solidarity Collectives pomáhají (XI)
Solidarity Collectives pomáhají (X)
Solidární pick-up dorazil na Ukrajinu!
Solidarity Collectives pomáhají (IX)
Solidarity Collectives pomáhají (VIII)
Pomoc Chersonské oblasti
Solidarity Collectives pomáhají (VII)
Punk proti putinismu!
Solidarity Collectives pomáhají (VI)
MDŽ: Hlas kamarádek z ukrajinské fronty
Rozhovor: Yellow Peril Tactical
Solidarity Collectives pomáhají (V)
Proč podporujeme kamarády na Ukrajině
Jak pomoci anarchistkám a anarchistům na Ukrajině a v Rusku
Solidarity Collectives pomáhají (IV)
Solidarity Collectives pomáhají (III)
Solidarity Collectives pomáhají (II)
Nepolevujme v solidaritě!
Sbírka na auto
ABC-Galicja pomáhá na Ukrajině
Solidarity Collectives pomáhají
Solidarity Collectives


Verze pro tisk 5.4.2024 Zahraniční sekretariát AF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)