Anarchistická federace

Solidarity Collectives pomáhají (XI)

Částečný přehled o anarchistické pomoci na Ukrajině za říjen 2023

obr.

Kolektivy solidarity hlásí:

S jistým zpožděním (venku je touto dobou už zima) přinášíme zprávu o našich říjnových aktivitách.

V říjnu jsme zakoupili několik nesmírně důležitých věcí, na které jsme v předchozích měsících sháněli peníze. Především jsme pro naši posádku vzdušného průzkumu zakoupili bezpilotní letoun Orlik v hodnotě skoro 30 000 €. Dále jsme zakoupili pět baterií pro drony Mavic 3 a jednu baterii Evo max, 3D tiskárnu Creality a několik komponent pro FPV dron (antény, kabely, motory a batoh).

Ve stejném měsíci jsme předali pickup Mitsubishi L200, který jsme předtím zakoupili a pomohli upravit pro odstřelovače [ano, to je ten, na který Anarchistická federace pořádala sbírku 4x4 PROTI INVAZI]. Pro dalšího odstřelovače jsme kolektivně zakoupili přístroj nočního vidění PVS 14 gen 3+ s bílým fosforem, držáky na helmu a baterie.

Co se týče technického vybavení, pořídili jsme tablet Xiaomi pad 5, dvě nabíjecí stanice Ecoflow, dva chytré telefony, generátor o výkonu 6,5 kW, pět paměťových karet o velikosti 128 GB, 14 powerbank, dvě lithiové baterie, deset adaptérů pro vysílačky Motorola a také byly dodány různé antény a kabely.

Z bojového vybavení jsme zakoupili: dva páry aktivních sluchátek, přilbu a kryt na přilbu, 2 zásobníky, maskovací pončo, hrudní a břišní štít se čtyřmi balistickými obaly, dva zimní spací pytle a 60 chemických ohřívačů, 17 plynových lahví atd. Vojáci se také budou moci převléknout do nového oblečení. Poslali jsme jim dvě sady vojenských uniforem (5. stupně), tři zimní bundy, tři páry bot, páry zimních taktických rukavic, tričko a 3 páry zimních ponožek.

Před nedávnem jsme obdrželi velkou dávku taktických léků a nyní je posíláme na frontu. V říjnu jsme dodali 20 škrtidel CAT 7, 20 gelů proti popáleninám, 15 bakteriálních a virových filtrů, intraoseální katétr a čtyři díly pro intraoseální katétr, jednu ambu, čtyři termopřikrývky, obvazy, hemostatika a další materiál.

Pokračujeme také v pomoci městům v první linii. V říjnu jsme do Lymanu poslali tři palety oblečení, které mezi obyvatele města rozdělili sami místní lidé. Další paleta zdravotnického vybavení a potřeb putovala do nemocnice č. 8 v Charkově. Na konci října jsme doručili a předali 400 kg krmiva pro zvířata dobrovolníkům v Kupjansku.

Víme, že únava z války dopadá na každého, ale doufáme, že naši práci budete podporovat i nadále. Právě díky vaší podpoře je to všechno možné.

* * *

Pokud chcete přispět na aktivity Kolektivů solidarity, najdete vše potřebné na odkazu Jak pomoci anarchistkám a anarchistům na Ukrajině a v Rusku.

Související odkazy:
Solidarity Collectives pomáhají (X)
Solidární pick-up dorazil na Ukrajinu!
Solidarity Collectives pomáhají (IX)
Solidarity Collectives pomáhají (VIII)
Pomoc Chersonské oblasti
Solidarity Collectives pomáhají (VII)
Punk proti putinismu!
Solidarity Collectives pomáhají (VI)
MDŽ: Hlas kamarádek z ukrajinské fronty
Rozhovor: Yellow Peril Tactical
Solidarity Collectives pomáhají (V)
Proč podporujeme kamarády na Ukrajině
Jak pomoci anarchistkám a anarchistům na Ukrajině a v Rusku
Solidarity Collectives pomáhají (IV)
Zóna solidarity pomáhá
Medical Self-Defense Network
Solidarity Collectives pomáhají (III)
Zóna solidarity
Solidarity Collectives pomáhají (II)
Nepolevujme v solidaritě!
Sbírka na auto
ABC-Galicja pomáhá na Ukrajině
Solidarity Collectives pomáhají
Solidarity Collectives


Verze pro tisk 5.12.2023 Zahraniční sekretariát AF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)