Anarchistická federace

Solidarity Collectives pomáhají (X)

Částečný přehled o anarchistické pomoci na Ukrajině za září 2023

obr.

Kolektivy solidarity hlásí:

První podzimní měsíc byl na východě a jihu ve znamení těžkých bojů, což znamená, že jsme měli také hodně práce. Tento měsíc jsme našim bojovníkům pomohli opravit dvě vozidla a poslali jsme jeden vůz, Kia Sorento, který slouží potřebám bojového zdravotníka. Děkujeme za to našim německým přátelům.

Bojovníci protivzdušné obrany dostali minulý měsíc zařízení pro vyhledávání dronů. A naši operátoři dronů obdrželi baterii, anténu pro posílení signálu a sadu antén pro FPV drony. Mezi další vybavení, které jsme v září poslali našim bojovníkům, patřil kolimátor Holosun, příslušenství pro přístroj nočního vidění, tlumič, dva zásobníky, generátor, šest kanystrů motorového oleje, dva balistické pláty čtvrté ochranné třídy, dva nosiče plátů, sedm balistických vložek a jeden chránič zátylku, jeden vojenský stan, čtyři taktické a jeden zdravotnický batoh, dvě sady popruhů na taktické opasky, tři zimní spací pytle a mnoho dalších drobnějších věcí.

Postupně začínáme bojovníkům posílat teplé oblečení. V září jsme poslali jednu softshellovou bundu, devatery kalhoty, čtyři bundy, dvě větrovky, čtyři páry taktických rukavic, jednu sadu termoprádla, jeden pár vojenských bot, pončo a trička a nákrčníky.

A samozřejmě vybavení pro taktickou medicínu. Za jeden měsíc jsme poslali 14 turniketů, 27 okluzivních obvazů, 26 tlakových obvazů, šest břišních obvazů, 26 očních krytí, devět hemostatických obvazů, 14 dekompresních jehel, čtyři nasofaryngální trubice, tři laryngeální masky I-GEL, tonometr atd.

V září jsme neměli žádné vlastní humanitární výjezdy. Ale společně s Comité Ukraine-Suisse jsme navštívili Starosillii, vesnici v Chersonské oblasti. A děti z komunity Lyman se začaly učit pomocí počítačů, které jsme jim dodali během naší poslední cesty na Donbas.

Takto vypadalo naše září. A další měsíce budou jistě také náročné. Venku už je zima, je tedy čas nakoupit zimní věci a připravit se na výpadky elektřiny. Takže stejně jako dříve budeme nesmírně vděční za jakoukoli podporu Kolektivů solidarity. Je hodně důležitá!

* * *

Pokud chcete přispět na aktivity Kolektivů solidarity, najdete vše potřebné na odkazu Jak pomoci anarchistkám a anarchistům na Ukrajině a v Rusku.


Související odkazy:
Solidarity Collectives pomáhají (IX)
Solidarity Collectives pomáhají (VIII)
Pomoc Chersonské oblasti
Solidarity Collectives pomáhají (VII)
Punk proti putinismu!
Solidarity Collectives pomáhají (VI)
MDŽ: Hlas kamarádek z ukrajinské fronty
Rozhovor: Yellow Peril Tactical
Solidarity Collectives pomáhají (V)
Proč podporujeme kamarády na Ukrajině
Jak pomoci anarchistkám a anarchistům na Ukrajině a v Rusku
Solidarity Collectives pomáhají (IV)
Zóna solidarity pomáhá
Medical Self-Defense Network
Solidarity Collectives pomáhají (III)
Zóna solidarity
Solidarity Collectives pomáhají (II)
Nepolevujme v solidaritě!
Sbírka na auto
ABC-Galicja pomáhá na Ukrajině
Solidarity Collectives pomáhají
Solidarity Collectives


Verze pro tisk 19.10.2023 Zahraniční sekretariát AF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)