Anarchistická federace

Německo: další vlna razií

Policejní šikana Hamburkem neskončila.

Německý stát si opět vyřizuje účty s antiautoritářským a anarchistickým hnutím. V úterý 5. prosince podnikla policie razie na více než dvaceti adresách. Represe se stále týká protestů proti papalášům celého světa, které proběhly během summitu G20 v Hamburku na začátku července.

V 6:35 byla na twitterovém účtu @linksunten_goe zveřejněna informace o množství fízlů pohybujících se v ulicích Göttingenu. Brzo přicházely zprávy z dalších měst. Policie se během dne vloupala do sociálních center a bytů aktivistek a aktivistů v Hamburku, Berlíně, Kolíně nad Rýnem, Bonnu, Siegburgu a Stuttgartu. Pozornosti neuniklo Rotes Zentrum v Göttingenu a další sociální centrum zvané Lili Herrmann ve Stuttgartu. V ulicích Göttingenu se několik lidí postavilo spontánně na odpor. Došlo ke střetům a zraněním. Jednomu zbitému aktivistovi musela být přivolána záchranka. Nečekanou návštěvou byl v Göttingenu poctěn také jeden zastupitel z Pirátské strany. V Bonnu se protiteroristické komando zaměřilo mimo jiné na mládežnickou odnož odborového svazu Verdi union, který patří mezi největší v Německu.

Němečtí fízlové se stále nemohou s událostmi v Hamburku z počátku července vyrovnat. Jejich systematickou dezinformační kampaň spuštěnou na začátku roku postupně narušily zprávy o šikaně demonstrantů ještě před zahájením jakýchkoliv protestů a hlavně svědectví o policejní brutalitě na začátku protestů, která vyvolala ostré střety v ulicích. Kritika se ozývá i z korporátního tisku a ze spolkového sněmu. V sousedních zemích se však masmédiím a internetovým trollům podařilo události v Hamburku vylíčit v neprospěch demonstrantů.

 

Zdroj: https://anarchistnews.org/content/nog20-cops-raided-more-20-buildings-across-germany-today

Téma protestů v Hamburku si můžete připomenout zde:

https://www.afed.cz/text/6705/novinky-z-hamburku

https://www.afed.cz/text/6710/novinky-z-hamburku-ii

https://www.afed.cz/text/6712/novinky-z-hamburku-iii

https://www.afed.cz/text/6713/novinky-z-hamburku-iv

https://www.afed.cz/text/6714/novinky-z-hamburku-v

https://www.afed.cz/text/6703/hamburk-zdola

https://www.afed.cz/text/6715/welcome-to-hell


Verze pro tisk 11.12.2017 Zahraniční sekretariát AF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy