Anarchistická federace

Svobodu všem politickým vězňům!

Zpráva o projevu solidarity (nejen) s anarchistkami a anarchisty pronásledovanými v Bělorusku.

Praha

V sobotu 1. dubna se anarchističtí aktivisté a aktivistky z Prahy rozhodli vyjádřit svůj odpor k řádění běloruského režimu, který pronásleduje opoziční síly, aktuálně ve spojení s protesty proti dani z nezaměstnanosti, kterých se aktivně účastní také tamní anarchisté.

Solidární akce před běloruskou ambasádou v Praze spočívala ve vyvěšení transparentu s nápisem „Freedom for all political prisoners“ a vylepení prohlášením ve třech jazycích (česky, anglicky a rusky). Vedle vyjádření solidarity boji proti represivnímu tažení šlo také o apel k aktivitě a vzkaz, že „každý střípek solidarity se přidává do mozaiky svobody“.

V samotném prohlášení stálo: „My, anarchisté a anarchistky, odsuzujeme váš odporný útok na svobodu. Stavíme se proti agresivním metodám, kterými byly potlačeny demonstrace a pozatýkáni lidé, kteří protestovali proti diktátorskému režimu v Bělorusku (nejen) v několika posledních týdnech. Zažehli jste oheň vzteku a nespokojenosti lidí tak mocný, že jej nedokážete uhasit, a který, jak doufáme, spálí vaši diktaturu na popel. Proto vyjadřujeme naši upřímnou podporu všem zadržovaným osobám, anarchistům, antifašistům, aktivistům, odborářům, vedoucím představitelům opozice a všem těm, kteří nesouhlasí s ďábelským, diktátorským režimem v Bělorusku. Doufáme v rychlý převrat a podporujeme všechny potlačované revoluční tendence proti tomuto prohnilému diktátorskému režimu. Naší zbraní je solidarita.“

Související odkazy:
Bělorusko: je čas vzdorovat!
Bělorusko: co dál po 25. březnu
Bělorusko: Den svobody
Bělorusko: Zatýkání a násilí na protestech
Co se vlastně děje v Bělorusku
Dvakrát z Běloruska


Verze pro tisk 4.4.2017 7.4.2017 přišlo e-mailem

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)