Anarchistická federace

Bělorusko: je čas vzdorovat!

Výzva běloruských anarchistů k pokračování v decentralizovaných protestech.

V březnu zahájil běloruský stát, vyděšený lidovou vzpourou a aktivitou anarchistů, masové zatýkání. Byli zatčeni aktivisté v Minsku, v Brestu a dalších městech. Stovky protestujících byly odsouzeny k pokutám nebo několikadenním trestům.

Anarchisté byli zatýkáni za účast na akcích 17. února v Minsku, 5. března v Brestu, 15. března v Minsku. Také v noci na 25. března, stejně jako na samotné akci v Den svobody bylo zatčeno velké množství našich kamarádů. A všechny tyto tresty a prohlídky probíhají pod záminkou podezření z „přípravy masových nepokojů“. Ovšem jak ukázaly události 25. března, jenom Lukašenko se svými věrnými psy z pořádkových policejních oddílů jsou skutečnými organizátory nepokojů.

Všechny tresty, prohlídky a zadržení mají otevřený politický motiv – vláda se bojí hnutí zdola, v němž vidí ohrožení své totální kontroly v zemi. Přesto je síla našeho vzdoru v tom, že nemá centrum, a v solidaritě. Všechny nemůžou posadit do vězení. Čím silnější jsou jejich represe, tím aktivnější je náš vzdor…

Akcí 25. března nesmí skončit náš vzdor, musí jí začít masový boj proti vládě, která loupí, ponižuje a staví se nad lidi. Jenže pokojnými prostředky se cíle nedosáhne. K jeho dosažení je třeba užít symbolické akce proti symbolům moci a policie, a stávky. Každý akt neposlušnosti a odmítnutí je součástí všeobecného boje. Organizujte se, spojte se s anarchisty.

Přestaňme to snášet, je čas vzdorovat!

 

Zdroj:

https://revbel.org/2017/03/aktsiya-solidarnosti-v-minske/


Verze pro tisk 30.3.2017 Zahraniční sekretariát AF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)