Anarchistická federace

Stop mučení!

Zpráva o solidární protestní akci před ruskou ambasádou v Praze na podporu stíhaných anarchistů a antifašistů.

Praha

V sobotu 3. února odpoledne se skupina asi 15 pražských antifašistů a anarchistů vydala k ruské ambasádě v Korunovační ulici, aby zde odsoudila šikanu a perzekuci ruských kamarádů, kteří jsou vystaveni únosům, mučení, smyšleným obviněním a stíhání v „kauze Airsoft“.

S transparenty „Stop mučení, zrušme vězení. FSB fuck off“ a „Russian antifascist, keep the fight“ jasně ukázali zástupcům ruské moci v Praze, že represivní tažení tamní tajné služby FSB proti anarchistům a antifašistům v Rusku nezůstává za hranicemi bez povšimnutí. A pro stíhané kamarády v „říši cara Putina“ to byl vzkaz, že jejich osud není svobodomyslným lidem ve světě lhostejný. Solidarita totiž nezná hranic.

Pokud chcete stíhané aktivisty také podpořit, navštivte ruskou ambasádu v Korunovační ulici (a třeba nám z návštěvy udělejte fotku pro přátele za mřížemi), pošlete jí nějaký milý vzkaz či pomozte finančně ruskému Anarchistickému černému kříži. Adresy pro zaslání příspěvků přes PayPal či nejrůznější kryptoměny najdete na konci článku ZDE.

Související odkazy:
„Airsoft“ aneb případ teroristů z Penzy
Policejní stát Rusko


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy