Anarchistická federace

Podpořte stíhané aktivisty!

(AKTUALIZOVÁNO!) V následujících dnech proběhne několik akcí solidarity se stíhanými anarchisty a anarchistkami.

leták

Několik anarchistů a anarchistek je stále stíháno kvůli údajnému terorismu, který se však ukazuje být pouhým policejním konstruktem v marné snaze paralyzovat aktivity antiautoritářského hnutí, které jako téměř jediné přichází s alternativou vůči hegemonii neoliberální ideologie, která zbídačuje neprivilegované masy zatímco horní promile světové populace si užívá pohostinství daňových rájů, stejně jako proti fašizujícím silám, které zmíněné hegemonii dělají jen žádaný doprovod.

Svou solidaritu můžete stíhaným vyjádřit různými způsoby: finančním příspěvkem na právní služby, dopisováním si s vazebně stíhaným Martinem, organizací vlastních solidárních akcí či podporou některých z těch chystaných:

Beseda o protianarchistických represích
16. dubna od 19.00 – Boss Bar, Poděbrady
O co jde v tzv. kauze Fénix? Proč by to mělo zajímat nejen anarchisty a co s tím vlastně můžeme dělat? To se pokusíme osvětlit spolu se stíhaným Igorem, který se přijede podělit o své zkušenosti s represivním aparátem. Následně bude prostor pro otázky, diskusi a psaní solidárních dopisů vězněnému kamarádovi. Na místě bude i benefiční kasička a tiskoviny z distribuce Anarchistické federace. Po besedě v Boss Baru proběhne koncert kapel Zrada (Ukrajina, HC), Mečem naplocho (HC-punk) a Tupé ostří (HC).
https://radar.squat.net/en/node/74658

Podpoř Igora u soudu!
26. a 27. dubna od 9.00 – Městský soud v Praze, Spálená 6/2
První soudní líčení od začátku Fénixe bude s Igorem, a to 26. a 27. dubna. Igor je obviněný z pravděpodobně vymyšleného útoku na dům ministra obrany; útoku, při kterém se nikomu ani samotnému domu vůbec nic nestalo a samotný Igor v době incidentu, jak ho původně popisoval ministrův syn, nemohl fyzicky být. Igor si už odseděl tři měsíce ve vazbě a od září je venku na kauci. Jako součást kauce je zákaz opouštění ČR, nebo návštěva probačního úřadu jednou týdně. Igor může dostat až 15 let odnětí svobody. Vem přátele a přijď podpořit kamaráda, soudruha, anarchistu k soudu! Naší zbraní je solidarita!
https://antifenix.noblogs.org/post/2016/04/12/podpor-igora-s-u-soudu-igor-has-a-court-hearing/

Šachová seance
27. dubna od 16.00 – infocentrum Salé, Praha
Další z benefičních šachových setkání na Salé, tentokráte v méně soutěživém duchu jako volná seance místo turnaje. Výtěžek jde opět na soliskupinu Antifénix. Seance bude bez jakýchkoliv závazných pravidel. Najdi si feláka, zahrajte si a podpořte naše přátele. Zápisné možno vkládat i v naturáliích – veganské jídlo pro Marťase.
https://radar.squat.net/cs/event/prague/sal%C3%A9/2016-04-27/%C5%A1achov%C3%A1-seance

Rok Fénixu - solidemo s vězněným anarchistou
28. dubna od 18.00 – Vazební věznice Pankrác, Praha 4
28. dubna to bude přesně rok, co policie spustila velkolepé divadlo s názvem Fénix. Bude to už rok, co náš kamarád Martin trčí ve vazební cele. Přijďme vyjádřit přes zdi věznice Martinovi podporu a dát policii najevo, co si o jejich zátahu na levicové "teroristy" myslíme.
Zahrají kapely: Komplex viny, Lihový milice, Vole, Krüger.
https://radar.squat.net/en/node/74945

ABC MayDay Afterparty
1. května od 18.00 – klub 007 Strahov, Praha
Lidi, politika, muzika, jídlo, tanec, felba, zábava. Zahrají kapely Zeměžluč, Kung-Fu Girlz a Vole.
https://radar.squat.net/cs/event/anarchistick%C3%BD-%C4%8Dern%C3%BD-k%C5%99%C3%AD%C5%BE/2016-05-01/mayday-punx-night-%E2%80%93-abc-mayday-afterparty


Verze pro tisk 14.4.2016 21.4.2016

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)