Anarchistická federace

Česká Třebová: Svobodu pro Joela!

Anarchisté v České Třebové se rozhodli připojit k výzvě volné komunity VAP k opakovaným projevům solidarity s vězněným stockholmským antifašistou Joelem Almgrenem. Na jeden z místních mostů vyvěsili transparent s nápisem „Free Joel“.

15. prosince loňského roku uspořádali obyvatelé stockholmské čtvrti Kärrtorp protirasistickou demonstraci, která byla brutálně napadena militantní tlupou nácků, ozbrojených noži, tyčemi a skleněnými lahvemi. Místní antifašisté se snažili bránit antirasistický průvod, ve kterém byly i děti. Jeden z nich byl o pár dní později zatčen a obviněn z pokusu o vraždu. O týden později proběhla ve čtvrti Kärrtorp jedna z největších antifašistických demonstrací moderního Švédska, na které se sešlo okolo dvaceti tisíc lidí.

V lednu proběhlo po výzvě Iniciativy Ne rasismu! také několik solidárních akcí na podporu Joela v České republice.

Joel Almgren byl 8. července odsouzen soudem druhého stupně za pokus o vraždu na pět let a šest měsíců nepodmíněně. Od té doby čeká na převoz do jiné věznice, stále mu ale můžete vyjadřovat podporu a psát na adresu: Joel Almgren, Box 1274, 141 25 Huddinge, Sverige. Aktuální informace sledujte na: https://www.facebook.com/freejoel

Joel

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)