Anarchistická federace

Solidrones

Představujeme další iniciativu pomáhající antiautoritářským bojovníkům v Ukrajině.

Solidrones

Jak jsme už několikrát informovalx, Kolektivy solidarity (Solidarity Collectives) sdružují řadu jednotlivců a organizací materiálně podporujících přibližně stovku antiautoritářů*ek nasazených na frontové linii. Dodávají jim vybavení, které zvyšuje jejich bezpečnost nebo může zefektivnit jejich práci – zdravotnický materiál, výstroj, ochranné prostředky, auta a také drony. Vznikla tak rozmanitá solidární síť, která není založená na planých proklamacích, ale na konkrétní, intenzivní a dlouhodobé aktivitě. Do její podpory se hned od začátku zapojila i Anarchistická federace, vedle toho probíhají nezávislé benefiční akce na podporu aktivit a sbírek Kolektivů. Nedávno jsme na našich stránkách představilx skupinu umělců*kyň a aktivistů*ek nazvanou Resistance Support Club, která vznikla jako iniciativa na podporu obrany ukrajinského obyvatelstva a jež se mimo jiné zabývá výrobou dronů.

Velice nás těší, že nyní můžeme představit další iniciativu, která vznikla v Česku a jež ve spolupráci s Kolektivy solidarity zaštiťuje výrobu FPV dronů. Solidrones, jak si říkají, nám o sobě napsalx:

V uplynulých dvou letech, kdy Ukrajina čelí ruské agresi, se drony staly významným nástrojem rozhodujícím o převaze na bojišti. Měsíčně obránci spotřebují desítky tisíc bezpilotních letounů, protože přesný zásah dronem dokáže vyřadit z boje výrazně dražší tank a ochromit postup okupantů.

První drony, které jsme postavilx, už jsou na Ukrajině. Náš aktuální cíl je vybrat 6000 eur pro stavbu dalších 20 dronů, které pošleme našim přátelům ze Solidarity Colectives. Drony budou dále směřovat k pilotům, kteří slouží na frontové linii. Drony vyrábíme a vylepšujeme právě na základě specifických požadavků pilotů, kteří je využívají.

Cenu dronu ovlivňují použité komponenty jako kamera, rádiový přijímač, video vysílač, rám, motory, ovládací jednotka a regulátor motorů. Aktuálně stavíme sedmipalcové FPV drony. Náklady na stavbu jednoho jsou přibližně 7500 korun (300 eur).

Podpořte naši iniciativu. Každý kus, který antiautoritářským bojovníkům dodáme, může rozhodnout o tom, zda bude jejich boj úspěšný. Pokud se ruskou agresi nepodaří zastavit už na Ukrajině, válka se dříve nebo později rozlije do celé Evropy.

Pro výběr peněz používáme ,Monobank jar‘. Peníze do ,sklenice‘ můžete jednoduše poslat přes platební kartu. Jde o běžný způsob, jakým se vybírají peníze na podporu různých aktivit na Ukrajině. Domluvte se s přáteli a přispějte společně. Jakákoliv částka se počítá. Všechny vybrané peníze následně použijeme na nákup dílů pro stavbu dronů.

Pomozte nám dodat víc dronů antiautoritářům, kteří vzdorují ruské agresi.“

Přispět můžete přes monobank jar, který najdete zde:
https://send.monobank.ua/jar/SnVtvmb9f

Odkazy na Solidrones:
https://linktr.ee/solidrones
https://x.com/solidrones
https://www.instagram.com/solidrones
https://t.me/solidrones


Píšou jinde

Odkazy

Přímou akcí za osvobození proletariátu

31. 10. 2024, Praha

Přednáška o českém anarchosyndikalismu přelomu 19. a 20. století …(více)

SYNTHETHISING SOLIDARITY

2. 11. 2024, Praha

Benefice Tábora Solidarity a Resistance Support Clubu …(více)

2. Anarchistický Bookfair Brno

9. 11. 2024, Brno

Distra, přednášky, workshopy a mnoho dalšího …(více)

Klinika žije, boj pokračuje!

30. 11. 2024, Praha

Oslava 10 let obsazení Kliniky …(více)