Anarchistická federace

Solidarity Collectives pomáhají (XIV)

Částečný přehled o anarchistické pomoci na Ukrajině za březen a duben 2024

obr.

Kolektivy solidarity hlásí:

Březen a duben pro nás byly nesmírně rušné a produktivní měsíce. Podařilo se nám uzavřít dvě sbírky – na přístroj nočního vidění PVS 14 Gen 3, který stojí 4500 eur, a na anténu pro dron Mavic 3T za 1850 eur. Zakoupilx jsme také tři jednotky pro elektronický boj, na které jsme získalx prostředky v lednu a únoru.

Letos na jaře se nadále zaměřujeme na bezpilotní letouny, které jsou jednou z klíčových součástí moderní války. Bojovníkům jsme dodalx pět kompletních FPV dronů, z toho tři vlastní výroby, jeden minidron, tři antény, čtyři baterie, pouzdro pro FPV drony, ovladač Radiomaster TX12 a komponenty pro výrobu dronů. Obnovilx jsme také tři ruské bombardovací drony, které naši kamarádi sestřelilx pomocí prostředků elektronického boje. Nyní budou bojovat na naší straně.

Dále jsme pomohlx opravit dvě vozidla, z nichž jedno bylo vážně poškozené.

V březnu a dubnu jsme vojákům poslalx spoustu vybavení, mimo jiné tři invertorové generátory, nabíjecí stanici, tablet Oukitel RT2 s pouzdrem, dva routery, pět powerbank, dvě přilbová světla, pět čelovek a osm běžných svítilen, dále kabely, napájecí zdroje a baterie.

Dnes máme za sebou řadu případů, kdy dobrá ochrana zachránila životy našich spolubojovnic*íků. Proto jim i nadále posíláme neprůstřelné vesty. Za poslední dva měsíce jsme poslalx 3 přilby FAST a dva kryty na ně, nosič plátů se dvěma keramickými pancéřovými deskami, čtyři sety bočního pancéřování, dva útočné balíčky, kapsy na boční pláty v nosiči plátů, dva RPS s ochranou, bederní ochranu a tři antifragmentační balistické balíčky. K dalšímu vojenskému vybavení patřila aktivní sluchátka s držáky, taktické brýle s dioptriemi, kompas, sedm plechovek oleje na čištění zbraní, zásobník, 21 pouzder, necesér, tři útočné batohy, 16 chemických ohřívačů, kanystr, plynová maska, podložka na sezení a brašna na pušku. Ve výčtu by bylo možné pokračovat.

Co se týče oblečení, poslalx jsme devatery taktické kalhoty, dva páry bot, dvě bundy, taktické a fleecové rukavice, čtyři trička, bojovou košili, šortky a dva páry termoponožek.

Nesmíme zapomenout ani na taktické léky pro vojáky a stabilizační prostředky. Za zmiňované dva měsíce jsme poslalx 17 škrtidel CAT7, 13 hemostatických obvazů, 30 speciálních tlakových obvazů, sedm masek na oči a termopřikrývek, dvoje nosítka, čtyři IFAKy, šest lékařských nůžek, čtyři nosohltanové trubičky, dvě dekompresní jehly, šest okluzních náplastí, tři SAM dlahy, pánevní ortézu a také spoustu obvazů, náplastí a mastí.

Nadále podporujeme dobrovolné vojáky, kteří nasazují své životy na bojišti, ale z nějakého důvodu nemají příspěvek od ozbrojených sil. V březnu a dubnu jsme poskytlx devět dotací a zaplatilx nájemné za byt v Kramatorsku.

Pokračuje také práce našeho humanitárního oddělení. Od bonnského kamarádstva jsme obdrželx obrovský humanitární náklad. Jeho značná část byla okamžitě odeslána do Lymanu a příhraničních oblastí Sumské oblasti, kde před několika měsíci začalo masivní ostřelování. Ostřelování způsobilo vlnu vysídlených lidí, kteří potřebují pomoc. V dubnu jsme proto vyrazilx na humanitární misi, abychom vysídleným lidem z těchto oblastí pomohlx domácími spotřebiči, oblečením, potravinami a dalšími základními věcmi, které potřebují ti, kdo přišlx o své domovy.

A konečně jsme koncem dubna uspořádalx společně s dalšími antiautoritářskými skupinami a iniciativami vzpomínkovou akci na naše padlé kamarády. Na kyjevských kopcích tak nyní rostou nové stromy na počest Finbara Cafferkeyho a Coopera Andrewse, vedle stromu zasazeného dříve na památku Dmitrije Petrova. Podobnou akci uspořádalx také naši*e kamarádi*ky z Oděsy.

Jak vidíte, seznam úkolů je dlouhý. Nic z toho by však nebylo možné bez vaší pomoci. Proto vás vyzýváme, abyste i nadále podporovalx Kolektivy solidarity. Tento příběh tvoříme společně.

* * *

Pokud chcete přispět na aktivity Kolektivů solidarity, najdete vše potřebné na odkazu Jak pomoci anarchistkám a anarchistům na Ukrajině a v Rusku.

Související odkazy:
Resistance Support Club
Solidarity Collectives pomáhají (XIII)
Pomoc bojující Ukrajině neochabuje
Solidarity Collectives pomáhají (XII)
Bez přítomnosti na frontě nemá anarchismus na Ukrajině budoucnost
Solidarity Collectives pomáhají (XI)
Solidarity Collectives pomáhají (X)
Solidární pick-up dorazil na Ukrajinu!
Solidarity Collectives pomáhají (IX)
Solidarity Collectives pomáhají (VIII)
Pomoc Chersonské oblasti
Solidarity Collectives pomáhají (VII)
Punk proti putinismu!
Solidarity Collectives pomáhají (VI)
MDŽ: Hlas kamarádek z ukrajinské fronty
Rozhovor: Yellow Peril Tactical
Solidarity Collectives pomáhají (V)
Proč podporujeme kamarády na Ukrajině
Jak pomoci anarchistkám a anarchistům na Ukrajině a v Rusku
Solidarity Collectives pomáhají (IV)
Solidarity Collectives pomáhají (III)
Solidarity Collectives pomáhají (II)
Nepolevujme v solidaritě!
Sbírka na auto
ABC-Galicja pomáhá na Ukrajině
Solidarity Collectives pomáhají
Solidarity Collectives


Verze pro tisk 5.6.2024 Zahraniční sekretariát AF

Píšou jinde

Odkazy