Anarchistická federace

Leták: AF v roce 2023

Připravili jsme tištěnou podobu přehledu našich aktivit v uplynulém roce.

AF

V rámci Anarchistické federace se snažíme vždy na začátku roku poskytnout přehled našich aktivit za rok předchozí. Stejně tak jsme učinili ve „výroční zprávě“ za rok 2023, která vyšla v půlce ledna ZDE. O něco později jsme zveřejnili také znění v angličtině na anglické verzi našeho webu ZDE.

V souhrnném reportu jsme vyjmenovali skupiny a kolektivy, v nichž se některé naše členky a členové mimo jiné také angažují, stručně představili život federace, zopakovali průběh anarchistického Prvního máje, seznámili s kampaní „Nepotřebujeme prezidenta!“, s naší podporou antiutoritářským iniciativám na Ukrajině, včetně sbírky „4x4 proti invazi“ na terénní auto pro bojující antifašisty, s aktivitami v otázce klimatické spravedlnosti, práv pracujících, dostupného bydlení či práv žen a LGBT+ osob. Dále jsme zmínili sérii vzpomínkových aktivit u příležitosti 100. výročí úmrtí Jaroslava Haška a připomněli některé čerstvě i dříve zesnulé anarchisty a anarchistky. Nechybí ani přehled naší publikační a mediální činnosti, včetně účasti na různých přehlídkách knih a zinů. Věnovali jsme se anarchistické historii a teorii, navštívili několik mezinárodních setkání, podporovali vězněné aktivistky a aktivisty, především v Rusku a Bělorusku, a bedlivě sledovali odpor a solidaritu ve světě.

Jelikož toho nebylo opravdu málo a přehled aktivit nebyl zrovna krátký, připravili jsme jeho zkrácenou verzi, kterou jsme následně zpracovali ve formě letáku, tzv. skládačky. Leták je připraven k oboustrannému tisku na archy formátu A4. Po vytištění jej stačí zpřehýbat a pak už jen vesele distribuovat na vhodných místech či lidem, kteří mají zájem o antiautoritářské organizování se či je jen zajímá, co taková organizace o nemnoho členkách a členech s různými možnostmi zapojení během roku provádí.

Leták ke stažení ZDE.


Verze pro tisk 11.2.2024 AF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)