Anarchistická federace

Vzkaz vražedné kolumbijské vládě

Pošlete na kolumbijskou ambasádu svůj protest proti násilí na protestujících.

Kolumbie

Od 28. dubna probíhá v Kolumbii povstání proti tamní vládě, která se ho snaží krvavě potlačit. Represivní mašinerie nebere ohledy na lidské životy, zdraví a důstojnost. Na kontě už má desítky mrtvých, tisíce zraněných, stovky pohřešovaných a desítky znásilněných. O situaci v zemi jsme informovali nedávno v článku Solidaritu s nepokoji v Kolumbii, další informace od kolumbijských anarchistů sdružených v ULET-AIT přinesl blog Zdola v textu Naša vláda je smrtelnejšia ako vírus! Protesty v Kolumbii.

Po celém světě se konají solidární akce na podporu protestujících v Kolumbii a proti policejní zvůli, která je tak charakteristická pro všechny státy, kterým teče do bot a jejichž elity se snaží mermomocí prosadit své zájmy a udržet se u moci.

Skupina Priama akcia na svém webu vyhlásila mailovou kampaň, během níž mohou lidé na Slovensku kontaktovat konzula Kolumbijské republiky v Bratislavě na e-mailu consul@colombia.sk, a to například s následujícím textem:

Vážený pán Anton Siekel,
Vyjadrujeme znepokojenie nad dianím v Kolumbii a pripájame sa k protestom na celom svete za ukončenie násilia voči ľuďom demonštrujúcim v uliciach.
O situácii v Kolumbii budeme informovať a poukazovať na diktátorské praktiky štátu.
V solidarite s pracujúcimi a protestujúcimi v Kolumbii!

Anarchistická federace se k této aktivitě připojuje. V České republice se ale kolumbijská ambasáda, ani konzulát nenacházejí. Je tedy možné obracet se na ambasádu ve Vídni a psát protestní e-maily na adresu eaustria@cancilleria.gov.co. Je na každém, zda svůj vzkaz napíše v češtině, španělštině či němčině, hlavní je, aby byl doručen a dal kolumbijské vládě skrze její zahraniční zastoupení vědět, že se ve světě ví o její vražedné asociálnosti, stejně jako to, že podpora protestujících má globální rozměr.

Za Anarchistickou federaci jsme odeslali následující vzkaz:

Vážený velvyslanče.
Bedlivě sledujeme dění v Kolumbijské republice a jsme velmi rozhořčeni brutalitou bezpečnostních složek, které od 28. dubna zasahují proti protestujícím v ulicích, zabíjejí, zatýkají, bijí a znásilňují. O tomto dění přinášíme informace v českém jazyce a dále o něm hodláme informovat. V prvé řadě vyjadřujeme naši solidaritu s protestujícími, kteří se brání asociálním krokům kolumbijské vlády a nyní i jejímu vražednému násilí. Zároveň tímto vyzýváme vládu Kolumbijské republiky, aby ukončila represálie, propustila všechny zadržené a odškodnila zraněné a pozůstalé.
V solidaritě s protestujícími v Kolumbii
Anarchistická federace / Internacionála anarchistických federací


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy