Anarchistická federace

Braňme Kliniku!

Klinice opět hrozí vyklizení. Kolektiv na 10. ledna 2019, kdy má vyklizení proběhnout, svolává protestní akci.

za Kliniku

Navzdory slibně probíhajícím jednáním o řešení budoucnosti Kliniky se nás SŽDC pod tlakem policie rozhodla vyklidit. Když s námi nové vedení SŽDC na podzim začalo otevřeně jednat, přivítali jsme tuto možnost a přišli jsme společně na konkrétní způsob, jak sociální centrum zachovat a vyřešit budoucnost domu k oboustranné spokojenosti. Podporu pokračování sociálního centra vyjádřili i někteří představitelé vedení města. Přesto se úřad rozhodl nás pomocí exekutora násilím vyklidit. Vyklizení Kliniky nedává smysl, protože se během jednání ukázalo, že SŽDC dům nepotřebuje, a dokonce hrozí jeho demolicí,“ píše kolektiv Autonomního sociálního centra Klinika.

Členové a členky Anarchistické federace Kliniku podporují od samého začátku a naše podpora samozřejmě trvá. Proto vyzýváme všechny čtenáře a čtenářky k účasti na společné protestní snídani, která na Klinice proběhne ve čtvrtek 10. ledna 2019 ráno. Podobná situace nastala již několikrát, a můžeme tak ze zkušenosti doporučit teplé oblečení, termosku s horkým čajem nebo kávou a něco dobrého na zub. Pokud můžete, vemte s sebou co nejvíc kamarádů a kamarádek.

Meze se nekladou ani vlastní iniciativě, kromě účasti na protestním setkání na začátku ledna a na případné obraně budovy můžete uspořádat na podporu Kliniky solidární akci ve svém městě.

Kolektiv Kliniky nevylučuje možnost dalšího vyjednávání. Současný majitel budovy, Správa železniční dopravní cesty (SŽDC), se ovšem rozhodl přistoupit k násilnému vyklizení objektu za asistence exekutora, a to i přesto, že to nijak nevyplývá z nedávného rozhodnutí soudu. Jde tedy o politické rozhodnutí, učiněné dokonce údajně pod tlakem policie.

Situaci budeme pozorně sledovat a 10. ledna se uvidíme na Klinice. Klinika nedávno oslavila čtvrté narozeniny – je na nás, jestli se dočká i těch pátých!

 

Klinice a jejím čtvrtým narozeninám jsme věnovali prosincové číslo našich nástěnných novin A3.

Vyjádření Kliniky na Facebooku: https://www.facebook.com/klinika451/photos/a.321472564727618/997488270459374/


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)