Anarchistická federace

Narozeninové blahopřání

Anarchistická federace blahopřeje vězněnému Martinovi k jeho kulatému jubileu.

dort

Dnes, 10. srpna 2016, prožívá náš kamarád Martin Ignačák své třicáté narozeniny ve vazební věznici na Pankráci. Jsou to už druhé narozeniny, které je nucen trávit za mřížemi.

Vzhledem k tomu, že nic nespáchal, jde o trestuhodnou situaci – o situaci, která je nalajnovaná dle policejního scénáře, na jehož realizaci vyslaly policejní šarže tzv. protiextremistického útvaru své agenty, aby provedli casting a obsadili do hlavních rolí zlotřilých anarchistů konkrétní osoby. To se jim podařilo a my nyní sledujeme scénu, která je komická i tragická zároveň. Represivní složky předvádějí se zcela vážnou tváří jednoznačně komediální kus. Člověk by se smál, až by se za břicho popadal, kdyby však zároveň nebyli jeho kamarádi a kamarádky na lavici obžalovaných s hrozbou vysokých trestů a jeden z nich navíc s opět zcela nesmyslně prodlouženou vazbou.

Martinovi k jeho kulatým narozeninám přejeme především pevné zdraví a hodně fyzických i duševních sil na zdolání dalšího období ve vazbě. Přejeme mu, aby lidé, kteří soudí, byli skutečně soudní a smetli celou tuhle policejní frašku o teroristech ze stolu. Zatím tomu mnoho nenasvědčuje, ale i tak doufáme v osvobozující výsledek. Přejeme mu, aby byl co nejdříve na svobodě, i když v často dosti nesvobodném systému, v kruhu své rodiny a svých přátel, kteří ho tak vydatně a bez ustání podporují. Přejeme mu, stejně jako sobě samým, aby se během svého života dočkal společenské změny, která udělá z tohoto světa mnohem snesitelnější, svobodnější a důstojnější místo pro život.

Všechno nejlepší, Martine! Jsme s tebou!


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy