Anarchistická federace

Protest proti restauraci Řízkárna za vyplacení dlužných mezd

Praha, 15. února 2015

Od 13:00
před stanicí metra Anděl

Pražská solidární síť (Solis) a Mostecká solidární síť (MSS) svolávají na neděli 15. 2. 2015 protest proti restauraci Řízkárna, která je známá tím, že její provozovatel Vladimír Krulec nevyplácí mzdy lidem, kteří zde pracují v nedůstojných podmínkách a někdy jsou i šikanováni. Protest si klade za cíl zviditelnit tyto problémy a vyvinout tlak na Vladimíra Krulce aby vyplatil dlužné mzdy.

Poškození pracující velmi brzy zjistili, že své zájmy musí hájit vlastní iniciativou, protože politici, odbory a státní instituce jejich problémy ignorují nebo je neřeší efektivně. Část okradených osob z Řízkárny se ve spolupráci se solidárními sítěmi z Prahy a Mostu, již v září 2014 pustili do boje za vyplacení dlužných mezd. Opírají se přitom o sílu solidarity. O kolektivní sebeorganizaci pracujících, nezaměstnaných a studentů.

Plánovaná protestní akce navazuje na sérii přímých akcí, kterými v minulosti solidární sítě narušovali provoz restaurace a způsobovali tak výrazný pokles tržeb provozovatele. Tyto akce se snaží bez úředních a politických zastupitelů zasáhnout citlivá místa chamtivého zaměstnavatele. Konkrétně tedy chtějí docílit aby se mu byznys založený na okrádání pracujících z finančního hlediska nevyplácel a raději pracujícím zaplatil co jim dluží.

http://solis.noblogs.org/post/2015/01/24/protest-proti-restauraci-rizkarna-za-vyplaceni-dluznych-mezd/


Verze pro tisk 24.1.2015 -

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)