Anarchistická federace

Transparent na podporu britských squatterů

V pondělí 1. listopadu 2011 vyvěsila skupina anarchistů a anarchistek transparent na dveře britské ambasády v Praze, a to na protest proti plánované kriminalizaci squattingu ve Velké Británii a jako vyjádření solidarity s bojem squatterů a squatterek z Orange Fence a The Factory.

transparent

Na místě byl také rozdáván leták s následujícím textem:

Tímto shromážděním chceme vyjádřit svou podporu a solidaritu squatterskému hnutí ve Velké Británii, kde momentálně probíhá vlna represí a vládních snah squatting kriminalizovat. Britská vláda bude v úterý 1. listopadu 2011 projednávat zákon, který z obsazování nevyužívaných domů dělá trestný čin s možným trestem odnětí svobody až na 51 týdnů.

V současné době ohrožené anarchistické squaty Orange Fence v Londýně a The Factory v Bristolu se aktivně brání pokusům o vyklizení: „Vždycky budeme prohrávat jejich soudy. Stejně jako jejich volby, války a další hry. V těchto estrádách totiž vždycky vítězí jen ti, kteří mají moc a peníze. Svou svobodu nezískáme prostřednictvím zmanipulovaných bojů v rámci jejich systému. Zvítězíme společně, mimo systém a proti němu, v ulicích, na náměstích a obsazených prostorech.“

Kriminalizace squattingu neznamená jeho konec. Neudusí naši touhu po autonomních samosprávných projektech a nezastaví nás ani v osvobozování prázdných domů z kapitalistické mašinérie. Chceme a potřebujeme domovy, ne nákupní centra, banky a luxusní hotely. V Čechách, Velké Británii nebo kdekoliv jinde.

Ruce pryč od The Factory, Orange Fence a všech ostatních squatů!

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy