Anarchistická federace

Výzva- informujte nás o svých protivolebních aktivitách

Rádi bychom dali dohromady přehled všech protivolebních aktivit, které se uskutečnily v celé republice.
Napište nám co jste u Vás obci, ve škole, na pracovišti či v regionu uskutečnili- rozdávání letáků, výlep plakátu a samolepek, grafity, protiakce, infostánky, přednášky… Postačí i krátká zpráva, v které bude co jste, kde a kdy dělali. Předem děkujeme. Po volbách uveřejníme článek mapující protivolební aktivity. Těšíme se na spolupráci. Příspěvky posílejte na csaf.kutnnohorsko@email.cz . Veškeré informace budou zmíněny na webu: protivolební kampaně a souhrnná zpráva i na tomto webu.


Výzva kolektivu ČSAF- Bojkot voleb 2006
Máme před sebou parlamentní volby, další pokrytecké předvolební kampaně, lži a nesplnitelné sliby různých politických stan a politiků. Nejsme naivní a nedáme se politiky obelhat! Je úplně jedno jakou stranu zvolíme, jestli ČSSD, ODS, KSČM, KDU-ČSL nebo nějakou jinou straničku. Po svém zvolení jsou všichni politici stejní ať už se tváři jakkoliv.
Pamatujme, že pokud půjdeme k volbám, zbavujeme se vlastní odpovědnosti a možnosti rozhodovat o svém životě a naší zemi. Nejsme malé děti, aby za nás museli rozhodovat jiní- politici a státní úředníci- kteří stejně sledují především svůj vlastní prospěch a zájmy těch, kteří je štědře podporují (finančníci a zaměstnavatelé). Ti všichni mají úplně jiné zájmy než většina z nás, obyčejných lidí!
Zažili jsme již několik parlamentních voleb a nic se pro nás nezlepšilo ani nezměnilo. Roste nezaměstnanost, sociální nejistota a zdražování všeho… Bohatí se stávají ještě bohatšími a většina společnosti stále chudšími a bezbrannějšími! Pokud půjdeme k volbám a zvolíme kohokoliv, naše životy to nijak nezkvalitní. Pomůžeme jen dalším parazitům k luxusu a penězům, zatím co my budeme dřít za almužny v práci, bát se o své zaměstnání, sociální nouze a nejistoty. Zájmy politiků a zaměstnavatelů nejsou našimi zájmy! Chtějí ovládat naše životy a vykořisťovat naší práci! Pokud by volby mohly něco skutečně změnit, již dávno by je zakázali!!!
Parlamentní demokracie a sociální smír je podvod a stále více lidí si to začíná uvědomovat. Například minulých voleb se neúčastnilo skoro 50 procent lidí. Přidejte se také ke stále se rozrůstajícímu počtu z nás, kteří již nehodlají nadále hrát pochybné divadlo na „demokracii“. Ukažme své rozhodné stanovisko! Bojkotujme volby! Nehlasujme!
Pokud chceme svoji situaci změnit k lepšímu. Musíme udělat první krok a tím je odmítnout iluzi parlamentních voleb. Nejít k volbám a nehlasovat! Neúčast na volbách je jen začátek, musíme se začít bránit a prosazovat své zájmy sami. Sami bojovat za svá práva! Začít se sdružovat se svými sousedy nebo kolegy v práci a bojovat společně. Společným úsilím dokážeme změnit mnoho věcí. Nemusíme ztrácet čas hlasováním, které k ničemu nevede! Tak jako již mnohokrát předtím je naší zbraní naše vlastní aktivita, sebeorganizace a vzájemná solidarita!
Nehodláme usilovat pouze o dílčí změny a zlepšení ( i když jsou důležitá). Chceme nahradit parlamentní demokracii a kapitalismus vytvořením skutečně svobodné a samosprávné společnosti založené na přímé demokracii, samosprávě, federalismu a sociální spravedlnosti bez politiků, byrokratů a zaměstnavatelů, společnosti, kterou budeme řídit my samotní-obyčejní lidé- pracující, nezaměstnaní, studenti a důchodci. Společným úsilím ji dokážeme uskutečnit!
Zapojte se do Kampaně proti volbám 2006, účastněte a pomozte na jednotlivých protivolebních aktivitách a akcích. Pište si o letáky, plakáty a samolepky. Pomozte nebo připravte přednášku, infostánek či protivolební shromáždění. Připněte si na protest proti volbám černou stužku. Pošlete nám své kontakty (sms, mail), abychom vás mohli včas informovat a vzájemně komunikovali. Šiřte myšlenky ve svém okolí a na pracovišti. Vítaná je také jakákoliv materiální a finanční pomoc.

Verze pro tisk 23.5.2006 kutnohorsko

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy