Anarchistická federace

Manipulace s fakty před summitem NATO

Nejedná se o žádné senzační odhalení nějakého komplotu, jednomu z vládních představitelů pouze ujelo tvrzení, které dokazuje již dávno dokázané - manipulaci a účelové (ne)zveřejňování faktů úřady.
V době před summitem NATO přiznala armáda tři vniknutí do svých „přísně střežených“ skladů. Nyní přiznává ministr Tvrdík, že těch průniků bylo mnohem víc. Hovoří se až o patnácti vniknutích do prostorů vojenských skladišť. V této souvislosti je úplně jedno, jak jsou sklady hlídány, i když není příjemná představa, že se tak zbraně mohou lehko rozšířit. Otázkou je, zda jsou zbraně nebezpečnější když jich je pár rozptýleno mezi kdovíjakými lidmi (případnými teroristy - dle vládního newspeaku), nebo jestli nejsou větším nebezpečím v rukou armády (která se chystá asistovat v arci teroristickém útoku na Irák).
Podstatné na kauze vniknutí do armádních skladů je ale Tvrdíkův komentář o nich: "Bylo toho tolik, že jsme to těsně před pražským summitem NATO nemohli říct. Alianci to už i tak, kvůli hrozbě teroristických útoků, velmi znepokojovalo,". Takže otevřeně přiznává zamlčování a manipulaci s fakty. Takže kdo má pravdu? Anarchisté, kteří hovoří o mediální kampani a uměle vyvolané hysterii před summitem, nebo vláda, která hovořila o otevřenosti, dialogu a informovanosti?
Verze pro tisk 11.3.2003 -pz-

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy