Anarchistická federace

Váleční zločinci, táhněte z Prahy!


Ve dnech 18. a 19. října se má v Praze na Žofíně uskutečnit konference „Dny EU a USA“, pořádaná agenturou Teleaxis. V jejím rámci mají hlavní projevy přednést lidé, spojovaní s dlouhou řadu zločinů proti lidskosti, porušování lidských práv a agresivními válečnými konflikty.

Hlavními řečníky budou bývalý americký generální prokurátor John Ashcroft, zodpovědný za likvidaci řady lidských práv a občanských svobod v USA ve jménu „boje proti terorismu“. Ashcroft v zájmu ochrany "demokracie" neváhal obhajovat a prosadit praktiky jako z repertoáru bývalé bolševické Státní bezpečnosti.

Připomeňme jen možnost soudit podezřelé z terorismu vojenskými tribunály, které mohou vynést rozsudek smrti bez možnosti odvolání. Dále například totální státní dohled nad sítí internet, téměř neomezené možnosti odposlechu, tajné domovní prohlídky, o kterých není jejich oběť oficiálně informována, legální umisťování šmírovacího software do soukromých počítačů a mnoho dalšího, zač by se nemusel stydět ani Orwellův Velký Bratr.

Dalším nechvalně proslulým hostem konference je bývalý vrchní velitel americké armády při útoku na Irák a Afghánistán generál Tommy Franks, muž, na jehož rukou ulpěla krev desítek tisíc mrtvých obětí z řad civilistů, kteří doplatili na americké dobyvačné války.

Svatou trojici amerického neokonzervativismu doplňuje bývalý starosta New Yorku Rudolph Giuliani, jehož politika „nulové tolerance“ proti porušování zákona v New Yorku podle mnoha kritiků spíše připomínala fašistické metody.

Dalším účastníkem je bývalý britský premiér John Major, věrný pokračoval asociální politiky své předchůdkyně Margaret Thatcherové, který je podepsán mj. pod svobodu shromažďování a umělecké tvorby oklešťujícími "protitechnařskými" zákony (Criminal Justice Act).

Nehodláme přihlížet k tomu, jak se tito lidé snaží exportovat svoje názory, ospravedlňující koncentrační tábor v Guantanámo Bay, totalitní legislativu typu amerického Patriot Act nebo krvavou válku v Iráku. V říjnu se proto odehraje série protestů proti konferenci „Dny EU a USA“, o kterých vás budeme dále informovat.

Více informací bude postupně zveřejněno na internetových stránkách:

http://fsa.anarchismus.org

http://www.antifa.cz

http://www.afed.cz

Pořádání rautů pro sbírku válečných zločinů z první ligy globálního kapitalismu považujeme za naprosto nepřijatelné v Praze nebo kdekoli jinde – a my cítíme jako svoji povinnost jim v tom zabránit.



V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)