Anarchist Federation

Anarchistická publicistika 1990–2013

Nakladatelství ČSAF vydává u příležitosti 2. anarchistického knižního festivalu přehled anarchistických publikací vydaných v Česku po roce 1989.

Nakladatelství ČSAF se po loňském „bookfairu“ rozhodlo věnovat tématu anarchistické publicistiky nadcházející číslo anarchistické revue Existence (č. 3/2013). Při jeho zpracování se ukázala šíře a bohatost anarchistických publikačních aktivit, což vedlo k dalšímu rozhodnutí: „do roka a do dne“, tedy do dalšího „bookfairu“ vydat práci, která by se pokusila zmapovat novodobou českou anarchistickou publicistiku.

U příležitosti 2. anarchistického knižního festivalu tedy bude představena kniha Anarchistická publicistika 1990–2013. Vedle anotovaného přehledu anarchistických periodik, brožur a knih obsahuje zamyšlení nad obecnými otázkami, které jsou spojeny s publicistikou našeho novodobého anarchistického hnutí, zasazuje publikační aktivity do širšího rámce hnutí a sleduje, jak jím byly ovlivňovány a jak ony ovlivňovaly toto hnutí a jeho vývoj. Anarchistická publicistika přináší obraz anarchistického hnutí v Česku po roce 1989 a umožňuje udělat si představu o tématech, která byla v tom kterém období pro anarchistické hnutí či jeho segmenty důležitá.

Kniha také ukazuje, co všechno souvisí v praktické rovině s vydáváním anarchistických tiskovin, na jakých principech tato činnost probíhá a jakých podob může nabývat.

284 stran A5. Předpokládaná cena 200 Kč.

Poprvé k dostání na Anarchistickém festivalu knihy.

Banner: Anarchistický festival knihy
Print version 13.4.2014 Nakladatelství ČSAF

Next events:

IFA/IAF - International of Anarchist Federations
Web of Anarchist Federation Publishing House

Written elsewhere

Links