Anarchistická federace

Přednáška, výstava a promítání o squattingu

Ústí nad Labem, 4. září 2011

Co je to squatting? Kdo jsou squatteři a z jakých důvodů obsazují prázdné budovy? Čím může být squatting společensky prospěšný a proč je trnem v oku vládnoucích? Na tyto a mnohé další otázky se pokusí Lukáš Borl odpovědět v přednášce spojené s výstavou, promítáním a diskuzí.

Start je v neděli 4. 9. 2011 od 18:00 hodin v Ústí nad Labem v klubu Circus. Akci pořádá (v rámci kampaně Živé město) organizace Severní komuna ve spolupráci s asociací Alerta. Na programu bude:

Výstava Squaty a autonomní centra
Výstava obsahující několik desítek barevných fotografií z celého světa a informační panely popisující, jak smysl squattingu, tak historii některých squatů.

Přednáška Úvod do squatting + přednáška o dánském autonomním centru Ungdomshuset
Přednáška o historii Ungdomshuset a událostech, které vedly až k vystěhovaní jeho provozovatelů/-ek a likvidaci domu na popud xenofobní církve.

Promítání filmu „69“
Dokumentární film „69“ poskytuje unikátní pohled do dánského domu mládeže Ungdomshuset. Režisér Nikolaj Viborg a kameramanka a asistentka režie Ditte Marie Nielsenová se pohybovali uvnitř Undomshuset a natáčeli vývoj posledních šest měsíců před jeho vyklizením.

http://alerta.cz/?p=1881

leták

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy