Anarchistická federace

Píšou jinde : Itálie: Právě propukla stávka kurýrů Just Eat po celé zemi

Toto je kopie článku uveřejněného na osip.cz.
Postrádá obrázky, formátování a zejména mohla být mezičasem aktualizována. Pokud možno, přečtěte si jej z originálního zdroje, prosím:
https://osip.cz/italie-prave-propukla-stavka-kuryru-just-eat-po-cele-zemi/

Stávka kurýrů Just Eat ve všech větších italských městech začala dnes večer 22. ledna 2022. Kurýři Just Eat už týdny protestují za plné uplatnění smlouvy o logistice, za to, aby nemuseli platit prostředky, se kterými musí pracovat a s tím související údržbu, benzín, pojištění, aby ochránili svou bezpečnost tím, že prolomili vydírání mezi zdravím a prací. Od prvních protestů kurýrů v Turíně, Janově a Římě se cesta boje za získání konkrétních zlepšení dále rozšířila. V Turíně se jezdci další kurýrní firmy Glovo také připojili ke stávce v solidaritě se svými kolegy a také kvůli zlepšení svých životních a pracovních podmínek. Rozšiřuje se mobilizaci kurýru do všech měst, kde je Just Eat přítomná, na všechny kurýry na jakékoli platformě!

Jak říkají stávkující kurýři: „Dokonce i proti obrům můžete bojovat a zvednout hlavu. Sjednocení vyhrajete!“

Odborový svaz Iniciativa pracujících (OSIP) podává pomocnou ruku kurýrům v ČR ze všech společností a je jedno na jaké smlouvy pracují, pokud mají reálný zájem bojovat za zlepšení svých pracovních a platebních podmínek. Kurýři, mějte na paměti, že osamocení jste příliš slabí, avšak když se spojíte a začnete své oprávněné požadavky prosazovat kolektivní cestou – cestou odborové organizace – máte šanci si prosadit věci, o kterých se vám dosud nesnilo. Vše je možné, ale musíte chtít a něco pro to udělat! Samo se nic nezlepší! Pamatujte, práva se nerozdávají, práva se berou! Chcete- li to změnit, spojte se ve svém snažení s námi! Nevadí, že jste OSČV i tak můžete vstoupit od OSIP.

Kontaktujte nás na: kontakt@osip.cz nebo na našem FB a IG.

Odborový svaz Iniciativa pracujících

www.osip.cz

Verze pro tisk 23.1.2022 osip.cz

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy