Anarchistická federace

Úspěšný Riot

Poděkování od organizátorů/ek antifašistického festivalu, který se nedávno konal v Praze.

Praha

Na osmém pokračování festivalu „Riot Over River – Společně proti rasismu“ se v sobotu 16. září sešlo v pražském klubu Cross přes 1400 návštěvníků a návštěvnic a více než dalších 150 lidí z kapel, Djs, protagonistů/ek přednášek a recitálů. Jedná se o historicky největší návštěvnost festivalu a všem účastníkům/icím i účinkujícím za Mad Duck booking moc děkujeme!

Nejde ale jen o návštěvnost a skvělou atmosféru, hlavní smysl akce je jak symbolický, tak benefiční. Sto procent zisku z festivalu z vašich dobrovolných příspěvků jsme ihned po akci rozdělili mezi naše kamarády a kamarádky z autonomních kolektivů, kteří nám stále dodávají energii a odvahu, že boje za lepší svět pro všechny bez rozdílu nejsou jen o marných slovech na papíru a internetu, ale především o činech.

Přes 50 000 korun míří pro polský kolektiv No Borders Team, který pomáhá lidem na útěku před válkou, zejména na bělorusko-polské hranici. 30 000 korun obdrželi ukrajinští anarchisté a aktivisté ze Solidarity Collectives. 30 000 korun jsme předali Anarchistickému černému kříži – Bělorusko na podporu politických vězňů a vězeňkyň a 10 000 korun putuje pro Život bez krutosti na budování azylové farmy, kde najdou klid a mír týraná a ohrožená zvířata. Moc děkujeme Bold Wear, kteří věnovalx 2000 korun, zisk z prodeje na stánku, pro Food not Bombs Praha na nadcházející sezonu.

Celá akce se povedla ve všech směrech a je nutné poděkovat celé partě lidí hlavně okolo Food not Bombs Praha & Brno za přípravy, lidem ze Safer Space, stage managerům a stage managerkám, všem kapelám a DJs hrajícím bez nároku na honorář, každému z pásma poezie i přednášek, vstupařům a vstupařkám, lidem, co poskytlx přespání kapelám, zkrátka všem, co svůj volný čas věnovalx na budování něčeho takového, jako je autonomní politický DIY festival za dobrovolné vstupné. V takovém rozměru a v takovém nasazení to u nás nemá poslední roky obdoby a jsme moc vděční, že jste umožnilx Riotu existovat. Nutné je poděkovat i celému personálu Crossu, barmankám a barmanům, zvukařům, produkci, lidem z provozu, že se o chod festivalu náramně postaralx. Speciální poděkování patří všem lidem, kteří pomáhalx s propagací před akcí – sdílelx události a informace, lepilx plakáty, šířilx letáčky… Jsou vás desítky a vaše podpora je pro takovou akci naprosto klíčová. Děkujeme!

Letošní Riot Over River nebyl jednoduchý, ale vše se podařilo zvládnout a vše klapalo. Akce se zúčastnil rekordní počet stánků a dister. Za historii festivalu jsme pozvali kapely z největší dálky. Dorazilo nejvíce lidí.

Chtěli jsme se poučit z chyb minulých let a zkusit vše připravit líp a víc dopředu. A to by zkrátka nešlo bez vás všech, co myšlence festivalu jdete naproti. A proto vás moc prosíme: Pošlete nám zpětnou vazbu! Jak se vám na akci líbilo, nelíbilo, co by šlo dělat líp nebo jinak. Každý názor nám pomůže s Riotem zas trochu pohnout lepším směrem! Můžete tak učinit ZDE.

Zkrátka a dobře – děkujeme vám všem, že na akci chodíte, že na ní hrajete a že ji roky podporujete! Je nutné si neustále připomínat, že se musíme starat o sebe navzájem, pomáhat si a podporovat se. Díky takovým dnům, jako byl Riot, nejsou hesla klišé. Naší zbraní je solidarita!

Uvidíme se na zimním malém Riotu 17. února 2024 a na velkém open airu 21. září 2024.


Verze pro tisk 29.9.2023 Mad Duck booking

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)