Anarchistická federace

Hurá na 10. ročník AFK

Pozvánka na Anarchistický festival knihy, který proběhne 27. května v Praze

leták

Anarchistický festival knihy se stal v českém antiautoritářském hnutí jakýmsi svátkem, na který se všichni po celý rok těší; svátkem plným časopisů, zinů, knih, přednášek, diskusí, setkání, zábavy a dobrého jídla.

Letos se bude konat již desátý ročník, a to před holešovickým klubem Cross a v něm. Jako vždy tu bude množství stánků, včetně toho s publikacemi Nakladatelství Anarchistické federace (další avizované stánky: A2, Active Distribution Publishing, ABC Belarus, Broken Books, Canc, Demotivační citáty, Forged books, Iniciativa nájemníků a nájemnic, Nakladateľstvo bod zlomu, Neklid, Nevim, Pravěk, RFK, RTP, Salé distribuce, Sedmá generace, Spink distro, Utopia libri, Walden press, Zádruha).

I když ještě není stanoven line-up, jenž je zpravidla zveřejňován až na poslední chvíli, už nyní se ví, co bude na programu – a nebude toho málo (více ZDE):

Krize bydlení a jak z ní ven
Panelová diskuse o zvyšování nájemného, energií i hypoték, nedostupnosti sociálního bydlení… a o tom, jak z toho ven. Mluvit budou zástupci a zástupkyně tří různých iniciativ zabývajících se bydlením – Iniciativy nájemníků a nájemnic, Sdílených domů a Platformy pro sociální bydlení. (česky)

D-zona: Chvála zahálky
Diskuse k eseji, kterou v roce 1932 napsal Bertrand Russel o tom, jak by výsledný nárůst volného času prospěl životu každého člověka a celé společnosti. (česky)

Kruh intersekce: kolektivní čtení
Zamyšlení nad tím, jak vnést víc rozkoše a radosti do našeho aktivismu i do našich životů a komunit, nad prací Pleasure Activism od Adrienne Maree Brown. (česky)

Manifest socialistického hnutí
Panelová debata ke knize Manifest socialistického hnutí za účasti autora Michala Hausera a zástupců a zástupkyň Anarchistické federace, Tří ocásků a Limity jsme my. (česky)

Trhlina – co se skrývá za novým pražským infoshopem
Prezentace autonomního prostoru v Nuslích. (česky)

Nemám co skrývat / praktická ochrana soukromí
Zástupci z organizací IuRe a NoLog v úderné přednášce představí svoji činnost zaměřenou na ochranu soukromí a svobod nejen v digitálním prostoru. (česky)

100 rokov Medzinárodnej asociácie pracujúcich
Prezentace svazu Priama akcia. (slovensky)

Jonathan Eibisch: S politikou, proti politice nebo mimo ni?
Několik teoretických poznatků o anarchistickém pojmu politika. (anglicky)

Anarchist*ky a internet
Workshop skupiny FORK o tom, jak funguje internet, a o politických důsledcích našich technologických rozhodnutí. (anglicky)

Michal Trčka: Největší český spisovatel Jaroslav Hašek
Přednáška bez pointy i kloudné diskuse v duchu Haškových kabaretních vystoupení. (česky)

ABC-Bělorusko: O represích v Bělorusku a současném odporu proti režimu
Prezentace o současné politické atmosféře v Bělorusku a v zahraniční diaspoře, o perspektivách běloruských anarchistů a také o sbírce na další podporu soudruhů ve věznicích a jejich rodin. (anglicky)


Verze pro tisk 20.5.2023 Nakladatelství AF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy