Anarchistická federace

Podpořte anarchisty vězněné v Rusku

Výzva k solidárním akcím

RUPRESSION

Přidejte se od 22. do 29. února k podpoře antifašistů a anarchistů pronásledovaných v Rusku. Zastaňte se odsouzených z kauzy Síť. Pomozte šířit informace o mučení využívaném v Rusku jako represivní nástroj.

Proč právě teď? V pondělí 10. února bylo sedm lidí odsouzeno za členství v „anarchistické teroristické organizaci Síť“. Organizaci si vymyslela policie a celý případ byl založen na doznáních vynucených mučením. Přesto bylo sedm obviněných odsouzeno celkem k 86 letům vězení.

Vědci, novináři, umělci a další lidé v Rusku proti rozsudku protestují a žádají jeho zrušení. Během prvních pár dní po rozsudku podepsalo otevřené dopisy na podporu odsouzených téměř sedm tisíc lidí.

Mezinárodní solidarita je v tuto chvíli velmi důležitá i proto, že „kauza Síť“ ještě neskončila. V Petrohradě čekají další dva lidé se stejným obviněním na soudní proces, který je ohlášený na 25.–28. února.

I jiní anarchisté a antifašisté v Rusku jsou vystaveni represím a mučení, včetně Azata Miftachova, Ilji Romanova, Jegora Lesnycha, Jevgenije Karašova, Jekatěriny Muranovové a Kirilla Kuzminkina. Ti si také zaslouží naši pozornost a podporu.

Info o akcích posílejte na: rupression@protonmail.com, Telegram — @RUPRESSION_bot nebo do sociálních sítí Rupression.

Zprávy o všech akcích budou předány vězněným.

Podrobnosti o kauze Síť včetně adres vězněných najdete v angličtině a ruštině na rupression.com

MUČENÍM NAŠE IDEJE NEZABIJOU!


Píšou jinde

Odkazy