Anarchistická federace

Veganská Půlka

Stručný report z letošních pražských Veganských hodů

Veganské hody

Již pošesté se měli v Praze možnost vegani a veganky, stejně jako zájemci o zdravé a etické stravování sejít se na Veganských hodech, které se konaly v sobotu 26. srpna v Centrálním parku Pankrác u Café Na půl cesty.

Akce sice začínala až ve dvě odpoledne, ale už kolem poledne tu byl čilý ruch při stavbě stánků, u kterých jste následně mohli ochutnat něco z veganských dobrot, ale i získat informační materiály, zakoupit veganské boty od Vegeth či tematicky zaměřená trička od xBastax. Z jídla byly hodně zastoupeny různé sladkosti, některé i raw, lidé z Eternie slavili úspěch s veganskými párky v rohlíku, fronty se tvořily i u vedlejšího stánku s kari a haluškami… To vše jste mohli zapít třeba kávou, melounovým smoothy nebo originálními koktejly na podporu Anarchistického černého kříže. Něco na zub nachystal i kolektiv infoshopu Salé, přidal distro podvratných tiskovin, ale i nabídku domácích pracích gelů a aviváže a nezapomněl ani na svlažení čtyřnohých návštěvníků, o které tu nebyla nouze. Z různých skupin tu byly zastoupeny OBRAZ – Obránci zvířat, Otevři oči či Greenpeace.

Program doplňovala „živá knihovna“, prezentace aktivit Vegan sport clubu, diskuse na témata sítí solidárního bydlení vedená kolektivem Sdílené domy nebo na téma veganského stravování, kde se o své zkušenosti podělil jeden z anarchistů vazebně stíhaných v kauze Fénix. K dispozici bylo také improvizované distro Anarchistické federace.

Akci mohlo za odpoledne navštívit několik stovek lidí, včetně velkého množství dětí. Měla sice menší rozsah než v předešlém roce, ale nijak jí to neubíralo na atmosféře podtržené slunečným počasím. Prostě příjemné odpoledne, kdy můžete leccos nového ochutnat, potkat přátele či najít nové. Odpoledne, které si každý rád zopakuje.


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy