Anarchistická federace

Ffud fest

Na Slovensku se opět konal punkový festival, který se netýká jen hudby.

Sereď

O víkendu 12. a 13 srpna se již posedmé konal v areálu Kempu Sereď punkový festival Ffud fest. Jde o jeden z letních hudebních podniků, které neznamenají jen muziku, ale mají i svůj vlastní politický přesah. A tak vedle desítek kapel hlučně a rychle mlátících do bubnů a drhnoucích struny kytar měli návštěvníci možnost zastavit se u dister a infostánků, mezi nimiž nechyběl ani anarchistickými časopisy, brožurami a letáky nabitý freeshop volné komunity VAP.

Součástí festivalu byl i benefiční bazar na podporu anarchistů a anarchistek stíhaných v kauze Fénix, kde mohli lidé jednak finančně přispět na právní pomoc a zároveň se o celém případu něco dozvědět. Několik návštěvníků akce se navíc domluvilo na zhotovení hromadné fotografie, která byla přáním k právě proběhlým třicátinám vazebně stíhaného Martina I.

Členové a členky z košického kolektivu Food not Bombs nejenže sytili hladové krky výbornými veganskými toasty, ale v sobotu uspořádali i zajímavou přednášku a v průběhu celé akce sbírali podpisy pod petici za změnu legislativy, která brání zmírnění problému s plýtváním potravinami.


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)