Anarchistická federace

Další rámus na Pankráci

Stručný report z další akce před vazební věznicí na podporu anarchisty Martina Ignačáka.

Praha

Protože Martina náš „právní stát“ stále drží ve vazbě na Pankráci, i nadále za ním chodíme na návštěvy. Naposledy jsme se před basou zastavili večer v sobotu 16. července, kdy se nás narychlo sešlo asi patnáct. Vybaveni několika sofistikovanými nástroji na vydávání hlasitých zvuků jsme se přesunuli na obvyklé místo před zdí věznice.

Skandování hesel jako „Naší zbraní je solidarita“ a „Svobodu politickým vězňům“ prokládal divoký rámus. Že nás Martin slyší, bylo jasné, ale i tak jsme se pojistili odpálením několika silných petard. Po asi pěti minutách jsme odkráčeli, provázeni poněkud zmatenými pohledy dvou chlapců v modrém, kteří naše vystoupení nejistě pozorovali z pootevřených dveří věznice.

Cestou od Pankráce se několik lidí zastavilo ještě u Kongresového centra, kde lávku pro pěší nad magistrálou ozdobili transparentem s nápisem „Svobodu vězněnému anarchistovi Martinu Ignačákovi!“.

Příště se na Pankráci uvidíme už ve středu 20. od dvou hodin odpoledne, kdy bude Vrchní soud řešit odvolání Igora Š. proti absurdnímu dvouletému vyhoštění (více ZDE).


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy