Anarchistická federace

O protianarchistických represích

Stručný report z poděbradské besedy o policejních aktivitách proti antiautoritářům.

leták

O represivní operaci Fénix se toho napsalo a namluvilo hodně, ale v našem regionu bylo až dosud ticho – i proto jsme na sobotu 16. dubna svolali do poděbradského Boss Baru akci s jasným názvem „Beseda o protianarchistických represích“.

Taktizování s umístěním akce před koncert hardcoreových kapel Zrada, Mečem naplocho a Tupé ostří se nám vyplatilo, a tak se první přednášející z lokální skupiny Anarchistické federace mohl třást trémou před alespoň dvaceti lidmi. Ti vyslechli obšírnou rekapitulaci kauzy Fénix, na kterou navázal coby druhý přednášející křivě obviněný anarchista Igor, který se podělil nejen o svůj příběh s obviněním z absurdního útoku na vilu ministra obrany, ale i o zkušenosti a dojmy z tříměsíčního pobytu ve vazbě.

K závěru byl dán prostor dotazům a diskusi, která se točila především kolem možností odhalení policejních infiltrátorů v hnutí. Návštěvníci a návštěvnice také mohli přispět na veganskou stravu pro stále zatčeného Martina – a díky jejich solidaritě jsme předali Anarchistickému černému kříži asi tisíc korun.

Celkově se beseda vydařila nad očekávání pořadatelů a koncert, který ji vystřídal, byl taky parádní. Jedinou vadou na kráse bylo opoždění začátku (i konce) besedy, kvůli kterému byla odložena plánovaná solidární dopisovačka.

 

Další akce na podporu stíhaných v nejbližší budoucnosti ZDE.


Verze pro tisk 19.4.2016 21.4.2016 AF-Střed

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)