Anarchistická federace

Mobilní kino na severu Čech

SAF promítá zajímavé filmy. Přesvědčte se 25. února v Ústí nad Labem.

Teplice

Severočeská anarchistická federace (SAF) rozjela jako jednu ze svých aktivit sérii promítacích večerů. Jako první byl zvolen snímek Zelená poušť, dokumentární film vykreslující devastaci tropického pralesa na ostrově Borneo kvůli expanzi průmyslu palmového oleje. Promítání se konalo ve čtvrtek 14. ledna v Dobré čajovně v Ústí nad Labem.

O měsíc později, v sobotu 13. února následovalo promítání v teplickém klubu Rajče, a to filmu Vzpoura v Seattlu, na které dorazili diváci v hojném počtu a někteří donesli i něco k zakousnutí. Před samotným promítáním proběhl workshop, na kterém jeho účastníci vytvořili transparent na podporu pražského autonomního centra Klinika. Na místě bylo taktéž distro SAF s anarchistickými tiskovinami a kdo chtěl, mohl si zdarma vzít různé samolepky nebo koupit benefiční placku SAF.

Na další promítání můžete zajít opět do ústecké Dobré čajovny ve čtvrtek 25. února na dokumentární film Z popelnice do lednice o jídle, které končí v odpadu. Více než polovina vyprodukovaného jídla se nikdy nedostane na talíře spotřebitelů, jsou ale tací, kteří se to snaží měnit. Po filmu proběhne diskuse s aktivisty a aktivistkami ústeckého kolektivu Food not Bombs (FNB), kteří rozdávají jídlo potřebným a k tomuto účelu využívají právě potraviny získané z kontejnerů. Na místě proběhne také sbírka potravin a oblečení pro účely FNB. Nosit můžete i obaly od margarínů či velkých jogurtů nebo jakékoliv další věci, které se dají použít coby „nádobí“ při rozdávání jídla potřebným.


Verze pro tisk 22.2.2016 23.2.2016

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)