Anarchistická federace

Možná bude i dort

Přijďte oslavit první narozeniny autonomního sociálního centra Klinika.

leták

Stejně jako Herodes nechal vraždit betlémské prvorozence, Policie ČR se zas snaží zabít hned v zárodku jakýkoliv pokus o svobodný prostor, který by narušil zvrhlý status quo, kdy na jedné straně chátrají mnohé budovy a na straně druhé žijí lidé bez domova či prostoru pro naplňování svých snů a pomoc druhým. Stejně jako se před dvěma tisíci let podařilo v Betlémě uchránit syna jednoho tesaře, i nám se podařilo uchránit jeden rodící se svobodný prostor v Praze na Žižkově. A bude to přesně rok, kdy uviděl světlo světa, poté co se vyklubal z haldy odpadků, kterých ho zbavili pilné ruce autonomních aktivistů a aktivistek.

Ano, uběhl už jeden rok, na jehož počátku lítaly vzduchem policejní obušky. Jeden rok plný svobodné práce, nekomerční kultury, sebevzdělávání a autonomní politické aktivity. Připomeňme si společně, co pro nás rok s Klinikou znamenal. Oslavme tento svobodný prostor, jenž se stal inspirací pro mnoho lidí v jejich vlastních aktivitách, jenž se stal jednou z prvních základen pomoci lidem prchajícím před válkami a bídou.

Svobodný prostor nám nikdy nikdo nedá, ten si musíme vyvzdorovat, vybojovat a snažit se ho uchránit. Ukažme, že jsme odhodlaní stát za Klinikou a každým pokusem o rozdrobování zdiva kapitalistického „pořádku“.

Sobota 28. listopadu na Klinice:

15.00 program pro děti od MamaTata: promítání, nový cirkus, divadlo atd.

16.00 – 20.00 otevřen freeshop Zdrojovny

17.00 prohlídka a prezentace

18.00 diskuse: Squating, aktivismus a politika. Kompromisy, koalice zkušenosti.

19.30 promítání filmů: Klinika města a další

20.30 kapela: Dála and buskers

22.00 Dj Klinika

https://www.facebook.com/events/1678952279050968/

Neděle 29. listopadu v ulicích:

Streetparty-karneval-pochod městem u příležitosti 1. narozenin autonomního sociálního centra Klinika. Jeden soundsystem s dj’s, jeden s živou hudbou. S sebou oslavné a karnevalové masky, vlastní transparenty, živé nástroje, bubny, bicykly, jednokolky atd. atd.

Pochod vyjde okolo půl druhé ze Žižkova směrem na Václavské náměstí, kde se symbolicky propojí s pochodem Klimatická (r)evoluce.

https://www.facebook.com/events/1057248677652494/

Odpor žije! Boj pokračuje!


Verze pro tisk 26.11.2015 AF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)