Anarchistická federace

Napište Alexandru Kolčenkovi k narozeninám

Výzva moskevského Anarchistického černého kříže k podpoře politického vězně.

Kolčenko

Alexandr Kolčenko oslaví 26. listopadu dvacáté šesté narozeniny. Budou to už jeho druhé narozeniny, které stráví ve vězení. Alexandr je ve vazebních věznicích už rok a půl a před sebou má vyhlídku osudu politického vězně. Je tedy důležité, aby věděl, že jsme na něj nezapomněli. Ani jeho advokátka ho teď nemůže navštěvovat tak často jako dříve, protože vězení, kde je Alexandr v současné době (Rostov na Donu), je od Moskvy, kde obhájkyně působí, vzdáleno tisíce kilometrů.

Napište Alexandrovi dopis. Potěší ho určitě jakékoli novinky. Obecně se věnoval historii a teorii anarchistického hnutí, sociálnímu hnutí, zajímají ho politické události na Ukrajině, v Rusku a na Krymu, zejména ty, které souvisí s protesty, opozicí, novými sociálními projekty atd.

Ve věznici v Rostově na Donu bude pravděpodobně do poloviny listopadu, kdy by mělo dojít k projednání jeho odvolání. Dopisy, které by tedy mohly být doručeny později, lze adresovat jeho advokátce, která je předá Alexandrovi prostřednictvím ABC-Moskva.

Adresy, na které je možné psát:

344082, г Ростов-на-Дону, а.я. 2710, Кольченко Александру Александровичу
[344082, Rostov na Domu, a. ja. 2710, Kolčenko Alexandru Alexandroviču]

119017 Москва Голиковский пер., 6, оф. 26, Сидоркиной С.И. (для Кольченко)
[119017 Moskva, Golikovskij per., 6, of. 26, Sidorkinoj S. I. (pro Kolčenko)]

K případu Alexandra Kolčenka a „krymských teroristů“

Anarchista Alexandr Tundra Kolčenko byl uvězněn na Krymu v květnu 2014, kdy zatkli také známého ukrajinského režiséra Olega Sencova. Obvinili je z přípravy a spáchání „teroristických činů“: podle Federální bezpečnostní služby podpálili v dubnu budovu největší ruské organizace na Ukrajině Ruská komunita Krymu a kancelář ruské pravicové strany Jednotné Rusko (nikdo nebyl zraněn), dále prý připravovali výbuchy u památníku V. I Lenina.

„Krymští teroristé“ prý jednali podle pokynů kyjevského Pravého sektoru, což zní v případě Alexandra Kolčenka, přesvědčeného anarchisty a antifašisty, obzvlášť hloupě.

Akce na podporu Kolčenka a Sencova proběhly v Kyjevě, Moskvě, Petěrburgu, Ťumeni, Berlíně a dalších městech. Tundrovi přátelé o něm natočili krátký dokumentární film.

Oleg Sencov byl nakonec odsouzen na dvacet let, Alexandr Kolčenko na deset let odnětí svobody.

Zdroj:
http://avtonom.org/news/pozdravte-aleksandra-kolchenko-s-dnem-rozhdeniya-0

Související odkaz:
Represe proti krymským aktivistům


Verze pro tisk 24.10.2015 Zahraniční sekretariát AF

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy