Anarchistická federace

Martinovi k narozeninám

Vězeňské zdi ani mříže v oknech nezabránili popřát vězněnému Martinovi k narozeninám.

ABC

V pondělí 10. srpna měl narozeniny Martin, jeden z anarchistů vězněných v rámci operace Fénix. Proto mu několik kamarádů a kamarádek přišlo popřát přímo před pankráckou vazební věznici. Akce byla předem ohlášena na jednom z webů věnujících se policejní represi. Na skupinku pěti aktivistů a aktivistek proto na místě čekal nejméně dvojnásobný počet tajných policistů, kteří se velmi snažili, aby symbolické přání přes zdi věznice řádně zdokumentovali.

Protože k pořádným narozeninám patří i ohňostroj, kolem 21. hod se další skupina zhruba deseti lidí na místo vrátila. Odpálila slavnostní pyrotechniku a popřála našemu kamarádovi megafonem „Vše nejlepší!“ Nakonec došlo ještě na několikeré skandování „Naší zbraní je solidarita“. Tentokrát se vše událo bez přítomnosti uniformovaných i neuniformovaných příslušníků, kteří na spontánní akci nestihli nijak zareagovat.

Dalšího přání k narozeninám se Martinovi dostalo při benefičním koncertu na Anarchistický černý kříž (ABC), který se ten den konal v Plzni. Tři HC-punkové kapely a několik desítek posluchačů vytvořilo z horečného večera skvělou atmosféru. Během vystoupení první z kapel byla představena činnost ABC a kauza aktivistů zadržovaných v rámci policejní operace Fénix, stejně jako případ našeho vězněného kamaráda Igora. Koncert byl sice zdarma, ale kdo chtěl, mohl dobrovolně přispět na podporu stíhaných aktivistů. Nakonec se sešla překvapivě veliká částka, jíž se během benefitů podobně malého rozsahu zpravidla nedosahuje ani při pevně stanoveném vstupném. Díky všem – pořadatelům, kapelám i návštěvníkům – za podporu stíhaným aktivistům.


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy