Anarchistická federace

Nevěříme v ochranu státu!

Přepis projevu, který přečetla 6. června jedna z anarchistek na solidární demonstraci před vazebními věznicemi v Praze.

antifenix

Jsme tu, abychom demonstrovali nesouhlas s útlakem policejních složek, jenž zastrašují lidi. Snaží se, postavit je do podřízené role a tak jim znemožnit svobodně vyjadřovat své názory. Toto zastrašování se děje tak ubohou formou, které se můžeme jenom smát. Smáli bychom se z plných plic, pokud by jeho smutné důsledky nepoškozovaly životy a duše našich kamarádů a druhů.

Teror a šikana ze strany policie jsou navíc financovány z veřejných prostředků, které jim umožňují využívat ty nejvyspělejší a nejdražší technologie, což činí jejich sledování tak snadné.

Demonstrujeme proti státu a kapitálu, který jsme nuceni sami vytvářet a tím se spolupodílet na útlaku nás samotných. A to skrze víru v policejní složky, které nás v tomto světě mají chránit?

HOVNO!
NEVĚŘÍME V POLICEJNÍ SLOŽKY!
NEVĚŘÍME V OCHRANU STÁTU!

Neuznáváme instituce, které za společné prostředky nechají ušít uniformy, nakoupí zbraně a pak nás chodí strašit: v kuklách, s odposlouchanými detaily našich osobních životů, aby přiměli pod emocionálním nátlakem vypovídat jednoho proti druhému a tím obhájili svou existenci.

Nechceme policejní ochranu! Nechceme ochranu, která je terorem! Nechceme takový svět!!!

Aleši, Martine, Petře, sedíme tam s vámi, i když se fyzicky nalézáme na druhé straně mříží.


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)