Anarchistická federace

Fotbal proti rasismu

Stručný report z tradiční sportovně-kulturní akce na Vysočině.

plakát

Třetí květnový víkend se konal tradiční fotbal proti rasismu ve Věžničce u Jihlavy. Letošní ročník sportovního turnaje se nevyhraňoval jen obecně proti rasismu, ale také proti anticiganismu, upozorňoval na kauzu prasečáku na místě bývalého romského koncentráku v Letech u Písku. Kromě toho organizátoři připomněli tzv. hilsneriádu, která vypukla po vraždě Anežky Hrůzové, k níž došlo v nedaleké Polné.

V turnaji nechyběli ani zástupci a zástupkyně Anarchistické federace, kteří utvořili tým Veteráni revoluce. I přes kvalitní výkon se jim bohužel nepodařilo postoupit ze skupiny. Nezoufali ale, protože pak aspoň mohli naplno fandit ostatním týmům nebo se věnovat dalšímu programu víkendového setkání.

Jako každý rok totiž nešlo jen o sport – kromě fotbalového turnaje se mohli návštěvníci na workshopu Žen bez domova dozvědět, jak přežít na ulici, nebo si poslechnout přednášku kolektivu CrimethInc. s názvem Změnit vše. Spolek Ženy bez domova připravil kromě přednášky i divadelní představení a nechyběly ani večerní koncerty za účasti mnoha interpretů.


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)