Anarchistická federace

Veřejné plénum na Klinice

Praha, 13. dubna 2015

Od 18.00 (od 12:00 tiskovka)
autonomní sociální centrum Klinika (Jeseniova 60, Praha)

Podle informací z médií má být do konce příštího týdne budova v Jeseniově 60 převedena na GIBS a smlouva o výpůjčce objektu tak má skončit. Znamenalo by to konec autonomního sociálního centra, které už déle než měsíc našimi společnými silami na Žižkově ožívá. S takovým koncem se ale nehodláme smířit.

Odmítáme postup úředníků z ÚZSVM, kteří se pod tlakem veřejnosti zatvářili jako osvícená státní zpráva, aby po se po několika týdnech pokusili sprovodit ze světa celý náš projekt i úsilí desítek lidí, kteří se na něm dobrovolně podíleli. Odmítáme chování státu, který hází klacky pod nohy občanským iniciativám s širokou podporou veřejnosti. Odmítáme představu, že místo prostoru setkávání, kultury a alternativních aktivit bude dům v Jeseniově dále chátrat, aby byl snad někdy přestaven na sídlo úřadu s tak pochybnou pověstí jako má GIBS. Považujeme za alarmující, že k rozhodnutí dochází ve stejné době, kdy má dojít k vyklizení squatu na Cibulce. Nejen Praha, ale i celá republika by přišla o poslední dva nezávislé prostory tohoto druhu.

Klinika se ovšem nevzdává. Zjišťujeme všechny dostupné možnosti, které by nám pomohli sociální centrum v Jeseniově zachovat. Odpovědné politiky žádáme o jednání a společné hledání východisek z této krizové situace.

Na pondělí 13.4. od 12 hodin svoláváme na Klinice tiskovou konferenci, kde chceme veřejnost o celé situaci podrobně informovat. Od 18 hodin stejného dne jste všichni zváni na sousedské setkání a veřejné plénum, kde můžeme společně diskutovat, co dál.

Stůjte při nás. Děkujeme všem za dosavadní a budoucí projevy solidarity a podpory.
KLINIKA ŽIJE, BOJ POKRAČUJE!

https://www.facebook.com/events/928275933860777/


Verze pro tisk 10.4.2015 Klinika

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)