Anarchistická federace

Antikapitalistický blok na demonstraci proti TTIP

Praha, 18. dubna 2015

Od 14:00
Náměstí 14. Října, Praha

Chceme zabránit úmluvám TTIP a CETA, protože obsahují řadu problematických částí, např. arbitrážní řízení mezi investory a státy a pravidla sbližování regulací, která ohrožují demokracii a právní stát. Chceme zabránit tomu, aby byly v netransparentních vyjednáváních sníženy standardy pracovních práv, sociálních jistot, ochrany životního prostředí, ochrany osobních údajů a ochrany spotřebitelů i deregulovány veřejné služby (např. dodávky vody) a kulturní statky.
Nedosti na tom, Evropská komise se snaží dosáhnout toho, aby o TTIP nemusely nutně rozhodovat národní parlamenty členských zemí. Proto to může dopadnout tak, že když obejdou nás jako občany, budou nakonec i samotní poslanci odstaveni na druhou kolej. A jako třešnička na dortu bude tato smlouva prakticky nevypověditelná a velice tak omezí volnost ve vyjednávání budoucích vlád a parlamentů.
Právě proto se připojíme 18. dubna k celoevropským protestům v rámci Mezinárodního dne odporu proti TTIP a ukážeme, že hlas občanů může být slyšet!

http://www.stop-ttip.cz/?p=369

Na demonstraci proti TTIP 18. 4. v Praze utvoříme samostatný antikapitalistický blok. Rozhodli jsme se tak, abychom vyjádřili, že naše kritika smlouvy o transatlantickém volném obchodu jde dále než kritika uskupení Stop TTIP. Myslíme si, že je důležité neskončit u kritiky jedné obchodní smlouvy. Ta je totiž pouze ztělesněním logiky neoliberalismu a kapitalistických vztahů založených na nerovnosti. Chceme demokracii bez kapitalismu!

Odlišnost našeho přístupu nespočívá pouze v tom, že se naše kritika nezastavuje u samotné TTIP, ale promítne se i do vizuální podoby protestu. V sobotu 18. dubna vytvoříme barevný blok. Jednotícím prvkem budou růžové šátky a barevné deštníky. Aby mělo co nejvíc lidí možnost se do bloku zapojit, organizujeme informační večer. Ten proběhne v sobotu 11. 4. od 17.30 v autonomním sociálním centru Klinika. Kdokoliv má zájem se dozvědět více informací o TTIP, o plánovaném bloku nebo se zapojit do jeho příprav, bude srdečně vítán. Další příležitostí bude workshop, na kterém budeme připravovat transparenty a další věci na demonstraci. Ten proběhne ve čtvrtek 16. 4. od 18 hodin také na Klinice. Před samotnou demonstrací se pak potkáme ve 12.30 opět na Klinice a na akci pojedeme dohromady. Zapojte se do barevného protestu! Připojte se k antikapitalistickému bloku! Stát, národ, kapitál, TTIP – sračka!

Sraz antikapitalistického bloku před demonstrací 18. 4. 2015 ve 12.30 v autonomním sociálním centru Klinika (Jeseniova 60, Praha 3)

https://www.facebook.com/events/777323635707880/


Verze pro tisk 5.4.2015 AF a INR

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)