Anarchistická federace

Anarchisté proti dragounům

Anarchistická federace předala u Opatovic nad Labem svůj vzkaz americkému vojenskému konvoji.

V neděli 29. března přišli anarchisté a anarchistky z místní skupiny AF-východ vyjádřit svůj názor na propagandistickou jízdu konvoje amerických dobyvatelů na silniční nadjezd u Opatovic nad Labem. Při průjezdu, připomínajícím strategický úprk, obrněnců Stryker a pancéřových terénních vozidel Humvee zde vyvěsili transparent s nápisem „Stop makin’ global chaos“ a mávajícím vojáčkům ukázali prostředníček. Anarchisté tímto způsobem přišli upozornit na permanentní válečný stav, který americká armáda udržuje v zemích, kde Spojené státy prosazují mocenské zájmy ekonomických elit.

„Nejsme žádní příznivci ruské rozpínavosti, ani bývalého režimu. Stejně tak nehodláme líbat zadek nejmocnější armádě světa. Americká armáda nebojuje za svobodu a demokracii. Je nástrojem k otevírání nových trhů a získávání kontroly nad novými zdroji. Zvláště současná situace na Blízkém východě a v severní Africe, kde se silám NATO pod vedením USA nepodařilo zabezpečit investice a rozpoutali v těchto regionech chaos, vybízí k protestu. Nejedná se o ojedinělé průšvihy spojenců. Vzpomeňme například na intervenci do bývalé Jugoslávie nebo na Afghánistán. Tohle se nesmí dít naším jménem!“ popsala události Viktorie Svobodová.

Protesty začaly už sobotní demonstrací v Praze. Při vjezdu kolony na území ČR probíhaly na všech trasách, například v Náchodě, Harrachově a Bohumíně. Není divu, že podél tras a na všech mostech hlídkuje vojenská i státní policie, aby přihlížející odradili od radikální ventilace hněvu.

Související odkazy:
Militaristický cirkus
Válka

 


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy