Anarchistická federace

Veganské hody 2015

Brno, 30. května 2015

Ze stránek www.veganskehody.cz :

Poslední květnová sobota v Brně bude patřit Veganským hodům

Zveme vás na Veganské hody, které se letos poprvé uskuteční i v Brně. Poslední květnová sobota bude v prostorách FBB klubu Na Dráze patřit ochutnávkám nejrozmanitějších veganských jídel, přednáškám a workshopům. Večer je nahradí pestré složení kapel a DJs. Akce je pro všechny, kteří by se o veganství rádi dozvěděli víc a chtějí se přesvědčit, že je veganství nejenom zdravé, ale i chutné.

První ročník brněnských Hodů začne v sobotu 30. května ve 14.00. Kromě množství stánků s jídlem bude připraven bohatý doprovodný program: workshop o kvašení zeleniny, přednáška o právech zvířat ve sci-fi a komiksech, či ukázky vaření v podání zkušených veganských kuchařů. Na děti bude čekat dětský koutek, kde proběhne také přednáška o veganství v rodině. Odpoledne vám k programu zazní poklidné beaty DJs ze 142BPM Crew a balkánské rytmy Brigady Rakije. Večer od 19:00 pak startuje afterpárty, na které zahrají kapely Květák v igelitu, Kopec šišek, My Dead Cat, Propaganja a Mango Sheikh.

Veganské hody jsou příležitostí seznámit se se způsobem stravování, který je ohleduplný jak k zvířatům, tak k životnímu prostředí. Chceme vytvořit prostor k setkání a načerpání nové inspirace, stejně jako ukázat, že veganství je chutnou a zajímavou variantou stravování. Věříme, že veganství je nejen zdravé a etické, ale může přispět k řešení mnoha environmentálních problémů – od snížení emisí skleníkových plynů, přes odstranění nedostatku pitné vody po lepší užívání půdy. Přijďte se najíst, zabavit a podpořit dobrou věc!

Akci pořádá kolektiv dobrovolníků a dobrovolnic. Pokud se chcete i vy aktivně zapojit do organizace anebo přinést vlastní veganskou dobrotu i vy, napište nám na www.veganskehody.cz/zapojse.

Akce je zdarma, vstupné na afterpárty bude dobrovolné.

FB událost:
https://www.facebook.com/events/1648604835360822/


V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)