Anarchistická federace

Předlice: Pekloneberáj aneb žít či přežít stín nad Labem?

Praha, 24. března 2015

Od 19:00
Kavárna klubu Cross (Plynární 23, Praha 7 - Holešovice)

Další ze série úterních debatních večerů se bude věnovat ústecké čtvrti Předlice z perspektivy lidí, kteří v ní žijí, boří, staví nebo tvoří. Cílem je poskytnout jejich pohled na oblast, která se stává symbolem nedostupného a mýty opředeného ghetta, podobně jako třeba mostecký Chánov. I zde ale žijí lidé, kteří hledají a rozvíjejí pozitivní stránky celé oblasti a jejích obyvatel. Ti, kteří nezvolili útěk z ghetta, ale místo toho usilují o jeho rozvoj, ať už jde o bydlení, aktivity pro děti a mládež nebo kulturu.

Pozvání do panelu přijali:

Ľubica Fečová a Jana Horvátová: Obyvatelky Předlic, organizují aktivity pro místní děti.

Barbora Matysová: Ve spolupráci s dalšími dobrovolníky organizuje aktivity pro místní děti a mládež, skrze které usiluje o širší zapojení obyvatel Předlic do rozhodování o jejich čtvrti. V současné době probíhá v Praze výstava fotografií "Předlice očima dětí", kterou iniciovala. Studuje sociologii na FF UK a do Předlic se dostala díky Iniciativě NE RASISMU! v listopadu 2012. S romskými dětmi se snažila navazovat kontakt i v Praze, kde v současnosti spolupracuje s Melody Boys, rappery z Košíř. Snaží se místa, zájmy a lidi vzájemně propojovat.

Robin Kvapil: Zastupitel městské části Brno-Střed. Jako režisér stál za Rasistickým večírkem, kabaretním vystoupením, které se konalo v prosinci přímo v Předlicích za účasti místních obyvatel a bylo vysíláno Českou televizí. V současné době pracuje mimo jiné na dokumentárním filmu o jednom z nejvýraznějších obyvatel Předlic.

Boris Rudý: Obyvatel Předlic, rekonstruuje domy a byty, které nabízí k bydlení.

https://cs-cz.facebook.com/events/890297784326981/


Verze pro tisk 9.3.2015 UFOSS

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)