Anarchistická federace

Izraelská armáda se zaměřuje na šikanování dětí

Náš sympatizant nám zaslal video zachycující nový způsob izraelské armády a vlády, jak si zajistit strach u obyvatel palestinského původu.

Jedná se video ze 7. dubna 2011. Anglický komentář ke snímku popisuje dění a přináší podrobnější vysvětlení situace. Krátce řečeno se zde uvádí asi toto: V obci Nabi Saleh, která se nachází cca 30 km severovýchodně od Ramallahu po dálnici 465, probíhají každotýdenní demonstrace na protest proti nezákonnému přivlastňování palestinské půdy nelegální izraelskou osadou Neve Zuf, která se nachází naproti Nabi Saleh. Publicistické materiály ukazují nové izraelské vojenské metody k zastrašení dětí z Nabi Saleh, kdy vojáci vstupují v namátkovou pozdní noční hodinu do bytů palestinských obyvatel, vzbudí všechny děti a ty nad deset let si prověřují dle evidenčních listů, vyfotografují a posléze byt opustí.



Dodejme, že konkrétně tyto projevy zvůle okupantů, stejně jako mnohé další, se odehrávaly v době potřásání rukou českých politických představitelů s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem (report z protestu proti jeho návštěvě ZDE).

Verze pro tisk 21.4.2011 -liat-

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)