Anarchistická federace

Fiasko „dělnických“ hlídek na Smíchově

anti-naziV pátek 1. října 2010 proběhla spontánní a bleskově svolaná akce proti hlídkám neonacistické Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS).

Zhruba 40 lidi (dle internetového portálu idnes.cz „30 narkomanů“ – tato dezinformace byla však za pár hodin změněna) zabránilo čtveřici neonacistů/ek v jejich plánovaném setkání. Neonacisté chtěli hlídkovat v okolí smíchovského centra Sananim, což je mimo jiné zařízení pro osoby s různými druhy závislostí. Netřeba popisovat, jak by taková neonacistická hlídka probíhala, vzpomeneme-li události na litvínovském sídlišti Janov. Obrovský dík patří všem, kteří v 17 hodin dorazili před centrum a plánovanou neonacistickou provokaci zcela znemožnili.

Hnědá hlídka se navíc o více jak půl hodiny zpozdila. Nakonec dorazili sourozenci Šlégrovi, jejich kamarád oblečený stylově „po vlastenecku“ v módě od německé neonacistické značky Thor Steinar a eso pražské DSSS, obtloustlý neonacista Petřivalský. Jejich výstup byl vskutku tragikomický. Sami pochopili trapnost celé situace a po cca pěti minutách se velmi rychle spakovali.

Pateční akce neonacistické hlídky byla velmi ubohou snahou o získání pozornosti v předvolebním čase. Je potřeba ale stále být ve střehu! Nedbalost, nezájem a uvolnění ulic neonacistům/kám může mít i takový následek, který v konečném důsledku může velmi snadno přinést nejeden zmařený lidský život. Kdo ke zlu mlčí, sám zlo tvoří. Vždy je vhodný čas na protiakci, vždy je vhodný čas na organizování se, vždy je vhodný čas na protest. Naše ulice a města nenecháme napospas „dělnickým“ hlídkám!

Petřivalský

Související odkaz:
Protest proti útokům Dělnické strany na drogové centrum pomoci

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy