Anarchistická federace

Info Usurpa #15 (prosinec 2009)

Info Usurpa 15Zatím, co u nás proběhla první část soudu se squatters z Albertova, zdá se že holandští pravičáci, kteří se dostali k moci, si (nehledě na dlouhodobou politiku a úspěchy měst) zákaz squattingu prosadí. V Holandsku se s mezinárodní podporou brání a demonstrují, my se tu taky držíme a o něco se snažíme. Neměli bychom zapomínat, že nám jde o jednu věc a hranice pro nás nic neznamenají, dnes už snad ani ta vzdálenost moc ne.

Soud na Praze 2 probíhá docela dobře. Naše argumenty jsou silné, řešíme sociálně-kulturní téma, které přesahuje nějakou subkulturu. Jen ten soudce je tak nějak stejný jako minule. No, uvidíme jestli ho přesvědčíme, aby svoje rozsudky změnil. 7. ledna bude přelíčení pokračovat. Každopádně už se připravujeme a částečně i těšíme na stání u vyšší instance. Je to dobrý prostor k veřejné diskusi nejen o squattingu, ale i spoustě dalších témat, která se nás každý den dotýkají. Info Usurpa je tentokrát zaměřená na zahraničí, a tak obsáhlý report ze soudu hledejte na milada.org, můžete projít policejní videa z Albertova nebo sledovat další spřízněná periodika. A hlavně nezapomínejte žít svůj život a bavit se, změna začíná u nás.

Prosincová Info Usurpa přináší rozhovor s člověkem, který squatuje v Řecku, krátké informace o vystěhováních v Berlíně a v Krakově, několik článků o holandském hnutí a akci na jeho podporu v Poznani, program Revolveru a akce v Truhlářské, info o vaření a rozdávání jídla FNB , pozvánku do projektu dvp a další drobnosti.

Info Usurpa #15 (pdf) si můžete stáhnout ZDE

Info Usurpa vychází déle než rok, je nám vytýkána neorganizovaná distribuce. Pravdou je, že nemáme prostředky na to, abychom IU tiskli sami a rozesílali, proto jsme zvolili taktiku decentralizace a každého, kdo se ozval, že by chtěl IU šířit, jsme žádali o vlastní iniciativu. Jenže postupem času se distribuční síť v některých místech rozpadla, nemáme žádnou zpětnou odezvu o tom, kdo kde IU tiskne. Tudíž nemáme ani přehled a nevíme jestli to, že newsletter vydáváme pravděpodobně bez valné distribuce, není na škodu. Ty/i z vás, kdo distribuujete IU nebo chcete distribuovat, ozvěte se na náš mail praha[a]squat.net.

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)