Anarchistická federace

Španělsko: Fašisté se pokusili podpálit sociální centrum v Madridu

Ve středu 6.srpna kolem 4.hodiny ranní došlo k dalšímu z řady fašistických útoků na madridské sociální centrum La Traba. Fašisté založili oheň u hlavních dveří, přičemž se hustý dým rychle rozšířil uvnitř budovy, a donutil jeho obyvatele se evakuovat. Dvojici přítomných anarchistů se podařilo urychleně dostat k ohni s hasícím přístrojem a požár v krátkém čase uhasit. To zachránilo budovu sociálního centra před většími škodami. Podle slov aktivisty z La Traba : „Fašisté si byli vědomi, že jsou uvnitř lidé, počítali s obětmi.“
Je to již 4 útok fašistů v průběhu tří týdnů, při kterém fašisté zaútočili přímo na členy La Traba nebo například vymlátili okna a snažili se vyvrátit dveře sociálního centra. Za útoky na La Traba je možné vidět nárůst činnosti fašistických bojůvek v madridské čtvrti Arganzuela. Místní anarchisté říkají, že se nenechají zastrašit a budou pokračovat v sociálních aktivitách.
Na rostoucí drzost fašistů odpověděli anarchisté uspořádáním antifašistické demonstrace 31.července, které se zúčastnil velký počet lidí.

Fotky z demonstrace jsou dostupné na stránkách theplatform.nuevaradio.org.

Stránky La Traby : www.csolatraba.neuvaradio.org.

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy