Anarchistická federace

Další solidární akce na podporu vězněných rakouských aktivistů za práva zvířat

Ve čtvrtek 24. července proběhla v děčínském čajovém klubu Ve Vlnách solidární akce s deseti vězněnými aktivisty za práva mimolidských zvířat v Rakousku.

Celkem se v čajovém klubu sešlo 12 lidí, což už naznačovalo že se akce ponese v duchu přátelské solidární akce. Před plánovaným začátkem byl promítán (s právy mimolidských zvířat související) dokument Svědek. Akce byla zahájena osvětlením situace, která nastala v Rakousku, a poté byl přečten dopis Martina Ballucha z vězeňské nemocnice, kam se dostal po několika dnech dobrovolné hladovky. Následně byl mimo původní plán (kvůli technickému problému s filmem WATCH) promítnut film The Jeffrey Luers Story o osudu eko-aktivisty Jeffreyho „Free“ Luerse, odsouzeného původně na téměř 23let, kterému byl nakonec rozsudek snížen na 10 let, a to za zapálení tří aut typu SUV. Po shlédnutí dokumentu proběhla diskuse, která byla velice inspirující a energická, a řešilo se nepřeberné množství témat, která se týkala se práv mimolidských zvířat, situace v Rakousku, přímých akcí a záchran. Celá akce se plynule nesla v klidném duchu a celkově panovala příjemná nálada i přes skutečnost, že důvodem setkání nebyla žádná radostná událost.

Debata v Děčíně

Hlavním cílem akce byl vzkaz vězněným lidem, že s nimi cítíme, jsme s nimi a vážíme si jejich práce. Chceme tím dát také najevo, že se dožadujeme svobody pro vězněné! Na akci byly vystaveny také dva panely, první ukazoval část práce rakouských aktivistů a druhý posloužil jako nástěnka pro dokumenty související s událostmi v Rakousku. Oba tyto panely zůstaly v čajovém klubu vystaveny a budou na ně přidávány nové informace o situaci. V blízké době budou také zaslány dopisy všem deseti vězněným aktivistům jako výraz solidarity s nimi. Nakonec patří dík organizátorům a účastníkům za povedenou akci.

Spravedlnost a svobodu pro rakouské aktivisty!
Svobodu pro zvířata!


Jeden z infopanelů

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)