Anarchistická federace

Německo: Demonstrace na podporu autonomních projektů

Berlín – konec roku 2007 :
Situace ve městě se stále zhoršuje. Jestliže před pár lety byl Berlín považován za jednu z bašt squatterského hnutí, nyní zde zbývá už pouze malá část autonomního prostoru. House projekty, prostory pro maringotky, autonomní kluby pro mladé atd. pomalu mizí, mnohdy bez nepatrného náznaku odporu, pod nátlakem státu, kapitalistických vazeb a jejich aktivních služebníků. Proces známý jako gentrifikace mění celé čtvrti, rychle a nelítostně, za účelem vytvoření prostoru pro yuppies, investory, alternativní umělce a obecně pro všechny ty, kteří se cítí doma v mainstreamové společnosti. Zdá se, že zde velice brzy nebude zbývat žádné místo pro nekomerční, samosprávné a anti-autoritářské prostory. Avšak přesto stále tu existují známky aktivního odporu. Nepokoje v Kodani v prosinci minulého roku a boj za Ungdomshuset posunuly dále, explozivně a nekompromisně, spící hnutí za autonomní prostory. V Německu, stejně jako na mezinárodní úrovni, je toto hnutí opět v ofenzivě. Stejně tak jako mnoho aktivistů jelo bojovat do Kodaně, různé solidární akce se konaly ve více než třiceti německých městech: mezi nimi i dva dlouhé týdny akcí v Berlíně. Zde jsme si také vzali zpět ulice během velké, energické a rezolutní demonstrace a získali veřejný prostor zpět pro naše spontánní a přímé akce.
Rigaer94/Kadterschmiede, Köpi, Bethanien, Schwarzer Kanal, Liebig 14, Liebig 34/XB a Infoladen Daneben, the Linienhöfe,Brunnenstr.183/Umsonstladen, jsou některé z autonomních prostorů, kterým hrozí vyklizení. Tyto, stejně jako všechny ostatní, musí být zachovány. Toho může být docíleno jen díky hnutí založenému na odhodlání, solidaritě a aktivním odporu.
Chceme vystupovat ofenzivně za udržení našeho volného prostoru a bojovat za vytvoření dalších. Ukázat městu, že každé vyklizení ho bude něco stát.
Proto apelujeme na každého, aby se připojil k demonstraci v Berlíně 8. prosince, téměř jeden rok po „poslední bitvě“ v Kodani – za účelem společně nabourat zimní letargii investorů, yuppies a městských plánovačů a jasně a zřetelně ukázat náš hněv nad současnou situací.

Podpořte demonstraci 8.12.2007 v 18.00 v Berlíně

Solidaritu se všemi ohroženými autonomními projekty – v Berlíně i na celém světě! Bojujme za obranu autonomních prostor!!
Za autonomní prostory a samosprávu proti nadvládě a kapitalismu!!!
Verze pro tisk 3.12.2007 Mstislav Bezducha a Alois Jirásek

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy