Anarchistická federace

UK, v Gatwicku začíná No Border Camp

Kolem 40 lidí dorazilo v neděli 16.9. odpoledne na nové místo, aby začalo s přípravami No Border Campu. Bylo potřeba si pospíšit: poté, co předcházející místo padlo kvůli tomu, že policie obtěžovala vlastníka pozemku, si organizátoři přáli usadit se co nejdříve a postavit velké stany. Ty byly půjčeny od různých kolektivů z celé země, mnoho z nich bylo užíváno i pro jiné tábory. Brzy začal tábor vypadat poměrně domácky.

No Border Camp

Policii trvalo celý den než tábor našla a nedorazila dřív jak v pondělí odpoledne. Dokonce jim trvalo i než si mezi sebou o kempu řekli. Jedna aktivistka čekající na předešlém místě na účastníky, kteří nevěděli o přesunu, byla zpovídána Surreyskou policií kvůli umístění kempu, a dotazována otázkami typu: „Kde je ten tábor… řekni nám to… víme, že to víš!“ Jejich postoj se změnil, když se dozvěděli, že Sussexská policie již v kempu byla, ale neřekla jim to.

No Border Camp

Jídlo pro stavitele kempu zajišťoval bradfordský kolektiv 1 in 12. Je již otevřena Anarchistická čajovna a funguje zásobování kempu. 1 in 12 poskytuje svačiny a jídla během akcí vně kempu.

No Border Camp

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

11. Anarchistický festival knihy

25. - 26. 5. 2024, Praha

publikace / přednášky / workshopy / debaty …(více)