Anarchistická federace

Výzva: Zapojte se do přípravy letního festivalu

Prázdniny jsou dobou, která je plná letních festivalů, táborů a kempů. Proto si řekli členové ČSAF a dalších autonomních organizací: co kdybychom udělali vlastní letní festival? Základní myšlenkou je spojit nejrůznější témata, která jsou spjatá z anarchistickými myšlenkami, v jednu ucelenou formu - letní festival. Další myšlenkou je nechat tuto akci vytvářet ne určitou uzavřenou skupinou, ale všemi, co mají zájem se zapojit… V následujících řádcích tedy načrtneme kostru festivalu, která se může jakkoli změnit dle iniciativy a nápadů participujících lidí.

Předpokládaný termín festivalu je 4. - 12. srpna 2007 a bude se jmenovat Polabský alternativní festival. Tento termín nevznikl náhodou. Nachází se v období po kempu v Rakousku (ZDE) a letním anarchistickým táboře v Čechách (ZDE) a před kempem na Ukrajině (ZDE). Pro pořádání festivalu se počítá se čtyřmi městy: Pardubice, Kutná Hora, Poděbrady a Nymburk. Začátek byl navržen na sobotu 4. srpna v Pardubicích, kde chtějí místní členové ČSAF uspořádat již druhou místní demonstraci proti základnám. A okolo antimilitarismu by se měl točit i zbytek dne - přednášky, promítání apod. Následující den by byl věnován tématu práv zvířat a ochrany životního prostředí. Navrženo bylo několik přímých akcí, promítání či přednáška od sympatizantek OHZ a Svobody zvířat.

Na všední srpnové večery se poté kolotoč akcí pravděpodobně přesune do lázeňského prostředí poděbradského parku nebo přístavu, kde by se konal filmový festival nezávislých filmů. Předpokládají se jedno až dvě promítání denně (od 18:00 a 20:30). Nominace filmů bude ponechána na všech lidech, co se chtějí zapojit.

Druhý víkend by se měl nést v duchu antifašismu. Mohl by začít fotbalovým turnajem proti rasismu v Kutné Hoře (dle myšlenky LFHF), následovat by mohla přednáška a koncert (např. v Nymburce). Poslední den by patřil anarchismu a anarchistickým a autonomním projektům. Místo bude včas určeno. Mělo by dojít k prezentaci nejrůznějších projektů a workshopům, tak abychom měli my i ostatní lidé představu, co anarchisté a autonomové dělají po celý dlouhý rok…

Takže pokud máte nápad, jak festival oživit, víte o nějakém dobrém nezávislém filmu (na který se nevztahují autorská práva) a můžete nám ho zapůjčit, můžete přichystat nějakou zajímavou přednášku nebo workshop nebo jinak oživit festival, stačí nám jen napsat. První schůzka lidí, co se chtějí aktivně zapojit do příprav, bude 30.června či 1. července. Náš e-mail je: paf@e-mail.cz . Technická stránka festivalu je víceméně zajištěna, chce to jen lidi co, do toho s námi půjdou!

Již nyní můžete hlásit svá fotbalová družstva do turnaje proti rasismu. Podmínkou je vytvořit družstvo 5+1 (5 hráčů a brankář), náhradníci jsou dovoleni. Na pohlaví ani věku hráčů nezáleží. Turnaj by měl proběhnout v sobotu 11. srpna v Kutné Hoře nebo Kolíně.

Verze pro tisk 23.6.2007 kolektiv Polabského alternat. festivalu

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)