Anarchistická federace

ABC zprávy ze zahraničí

ABC: Berlínská policie zaútočila na známý squat Koepi

V noci z pátku na sobotu 12-13.ledna 2007 kolem 50 příslušníků z pořádkové policie okupovala místnosti a dvorek známého německého squatu Koepi - autonomního kulturního centra v Berlíně. Byl to již druhý útok na squat v průběhu 10 dní. Policie se zaměřila na hledání materiálů souvisejících se setkáním Anti-G8. Již několik týdnů je ve squatu otevřená hospůdka "Anti-G8-Soli-Cafe".

Policii se ovšem nepodařilo prohledat všechny místnosti squatu, protiže během hodiny se podařilo mobilizovat kolem 100 lidí na solidární demonstraci, z různých částí Berlína tak přispěchalo na pomoc mnoho lidí. Lidé na protest zablokovali ulici před domem a požadovali odchod policie. Obyvatelé squatu se zabarikádovali ve středu domu. Potom co se nátlak protestujících lidí stupňoval, rozhodla se policie raději odejít.

Více informací na stránce squatu: www.koepi.squat.net


ABC: Aténská univerzita v rukou anarchistů! Solidární akce s vězněnými anarchisty držícími hladovku pokračují

Řečtí anarchisté a anarchistky obsadili Aténskou polytechnickou univerzitu v rámci probíhajících solidárních akcích s dvojící uvězněných anarchistických hladovkářů Tarasiem Zadaroznim a Gerasimosem Kiriakopulosem, kteří jsou uvěznění přes půl roku od pouličních nepokojů během Evropského sociálního fora z 6.května 2006 a také na podporu dalších uvězněných anarchistů, kteří byli zatčení během solidární demonstrace s hladovkáři.

Podle nejnovějších zpráv okupace univerzity přinesla dobrý výsledek, a čtyři zadržení anarchisté ze solidární demonstrace byli propuštěni, avšak jeden z propuštěných má vážná zranění zad a hlavy.


Část z prohlášení anarchistů, kteří ustanovili Radu okupované polytechnické univerzity:

Dnes, 13.ledna 2007 policie napadla anarchistickou a antiautoritářskou solidární demonstraci na motorkách se třemi uvězněnými kamarády před nemocnicí "Nikea" během Evropského sociálního fora 6.května 2006 v Aténách. Demonstrace byla napadena speciálními motocyklovými jednotkami policie, když už byla demonstrace ukončena. Byla to solidární akce s vezněnými kamarády Tarasiem Zadaroznim a Gerasimosem Kiriakopulosem, kteří drží protestní hladovku.

Proti pokusům státu, aby izoloval boj našich uvězněných kamarádů, kteří drží protestní hladovku, kteří jsou izolováni od světa zdí mlčení.

Proti neustávajícím represím proti aktivistům anarchistického a antiautoritářského hnutí, jejíž cílem je jejich izolace a likvidace.

Obsazujeme Aténskou polytechnickou univerzitu a požadujeme okamžité osvobození našich 4 kamarádů vězněných v budově Národní obrany po útoku policie na solidární demonstraci a okamžité osvobození uvězněných aktivistů z 6.května 2006.

Solidarita je naše zbraň!

Rada okupované polytechnické univerzity





Verze pro tisk 15.1.2007 ČSAF Střední Čechy

V nejbližších dnech:

IFA/IAF - Internacionála anarchistických federací
Web Nakladatelstvi Anarchistické federace

Píšou jinde

Odkazy

Punx against Putin

28. 5. 2024, Praha

Benefice pro Solidarity Collectives …(více)